Izvor: Politika arhiva vesti 23.07.2017

Podzemni kontejneri retko puni do vrha

Politika 23.07.2017
Za podzemne kontejnere, svojevremeno najavljivane kao projekat decenije, pre bi moglo da se kaže da su promašaj veka. Oni praktično nikada nisu „zaživeli”, a dobar broj ih je van upotrebe zbog oštećenja ili kvarova. Da je tako vidi se i sa ove… »

Turska opet zvecka oružjem u kiparskim vodama

Politika 23.07.2017
Ankara i Nikozija se međusobno optužuju ko je kriv za nedavni prekid pregovora o rešenju kiparske krize, što će sigurno produbiti jaz između dve zajednice na podeljenom ostrvu. Ankara je uputila jednu fregatu u kiparske vode u istočnom Mediteranu… »

Da li će cela Evropa kupovati proizvode istog kvaliteta

Politika 23.07.2017
Multinacionalne kompanije potrošače istočne Evrope smatraju građanima drugog reda zbog čega Slovačka preti embargom i proterivanjem namirnica sa Zapada iz restorana. Slovačka je pre nekoliko dana dala ultimatum Evropskoj uniji – ili rešite… »

Pod krilima orla krstaša

Politika 23.07.2017
Plodna planina, kako su je nazivali Rimljani, nije samo najstarija zaštićena prirodna riznica u Srbiji, već i kulturno-istorijska celina od nacionalnog značaja. – Prvo je bila ostrvo u Mediteranskom, zatim u Panonskom moru. Kad bi postojao prijemni… »

Najbolji saveti dobijeni od novinara

Politika 23.07.2017
Beba Bajalski, kćerka jednog od najpoznatijih dopisnika iz bivšeg SSSR-a Riste Bajalskog, koji je 12 godina izveštavao iz Moskve za „Politiku”, objavila je knjigu „Od sada – bez straha” posvećenu ocu. Kao mala bila je svedok ulaska ruskih… »

Pederusi, mičite svoje odvratne pipke što dalje od „Politike”

Politika 23.07.2017
Insekt pederus-pederus napada Srbiju, čim pokušate da ga se otarasite, baca otrov na vas. Evo, biće dva meseca kako je „Kurir” prestao da bude novine (dnevni list) po svim osnovama. Svet (ne novosadski „Svet” čiji me vlasnik vređa na mrežama… »

Lepe vesti i ružni komentari

Politika 23.07.2017
Kako je postalo pravilo da čak i na lepe priče i pozitivne tekstove odmah reagujemo negativno? Nije uvek sve crno, nije sve reklama, ne krije se iza svakog teksta zavera... Tekstove u našim novinama pišemo zbog čitalaca i radujemo se kad brzo na njih… »

Vajfert umesto sekretara SKOJ-a

Politika 23.07.2017
Da li će mladi skojevac Paja Marganović izgubiti i poslednje uporište u Pančevu, a prvi počasni Pančevac Đorđe Vajfert prvi put u Srbiji dobiti svoju školu. Pančevo – Čitavo leto, do početka nove školske godine je pred kolektivom… »

U redu za nanogvicu

Politika 23.07.2017
U Srbiji je trenutno 526 ljudi pod ovakvim elektronskim nadzorom. – Nanogvica je dovoljno, ali zbog nedostatka poverenika koji kontrolišu izdržavanje kazne u kućnom zatvoru neki osuđenici moraju da čekaju red. U kućnim zatvorima s nanogvicom… »

Između Kumanovske bitke i Tiranske platforme

Politika 23.07.2017
Beograd neće povući priznanje Makedonije pod ustavnim imenom, ali očekuje da Skoplje ne podrži prijem Kosova u Unesko. „Susedi se udružuju: Cipras, Borisov i Vučić i u Solunu razgovaraju o Makedoniji bez prisustva Makedonije”, nervozno su… »