Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Ubice su požnjele život

Politika 23.07.2017
Obeležena osamnaestogodišnjica masakra žetelaca u selu Staro Gracko. Staro Gracko – Isti je bol na licu Ljubice Živić, majke koja je na žetvi, pre osamnaest godina, izgubila dva sina, ista je samrtna tišina i miris požnjevenog klasja koji dolazi… »

Ministri Vulin i Stefanović posetili povređene na VMA

Politika 23.07.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, posetili su na Vojnomedicinskoj akademiji dvojicu teško povređenih vatrogasca u požaru u fabrici na Adi Huji, kao i teško… »

Lončar zatražio informacije o zdravstvenom stanju devojčice

Politika 23.07.2017
Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar reagovao je i zatražio informacije o devojčicinom zdravstvenom… »

Đorđević obišao decu u odmaralištu u Baošićima

Politika 23.07.2017
BAOŠIĆ - Crveni krst Srbije i ovoga leta u Dečijem odmaralištu „Krista Đorđević” u Baošićima na Crnogorskom primorju organizuje boravak dece, koju je danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodan proces

Politika 23.07.2017
JALTA – Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom „prirodan, organski proces” i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao „deo velike Rusije”, umesto što čekaju odobrenje od spolja za… »

Šest „migova-29” farbaju šest meseci

Politika 23.07.2017
Ako obećani avioni iz Rusije ne stignu u septembru i odmah ne uđu u remont, sledeće godine Srbija više neće imati lovačku avijaciju. Kako je krenulo ne bih se začudio da u ove vrele dane u novinama osvane i vest da Srbija želi da nabavi, ili da… »

Istorija srpskih Jevreja kroz novinske stupce

Politika 23.07.2017
Na izložbi „Listanje vremena”, u Narodnoj biblioteci Srbije, javnosti je prvi put predstavljena periodika koju su Jevreji objavljivali na ovom podneblju u prethodnih 130 godina. „Bože, čuvaj kralja i milu nam Kraljevinu SHS”, piše na poleđini… »

Pod krilima orla krstaša

Politika 23.07.2017
Plodna planina, kako su je nazivali Rimljani, nije samo najstarija zaštićena prirodna riznica u Srbiji, već i kulturno-istorijska celina od nacionalnog značaja. – Prvo je bila ostrvo u Mediteranskom, zatim u Panonskom moru. Kad bi postojao prijemni… »

Pederusi, mičite svoje odvratne pipke što dalje od „Politike”

Politika 23.07.2017
Insekt pederus-pederus napada Srbiju, čim pokušate da ga se otarasite, baca otrov na vas. Evo, biće dva meseca kako je „Kurir” prestao da bude novine (dnevni list) po svim osnovama. Svet (ne novosadski „Svet” čiji me vlasnik vređa na mrežama… »

Lepe vesti i ružni komentari

Politika 23.07.2017
Kako je postalo pravilo da čak i na lepe priče i pozitivne tekstove odmah reagujemo negativno? Nije uvek sve crno, nije sve reklama, ne krije se iza svakog teksta zavera... Tekstove u našim novinama pišemo zbog čitalaca i radujemo se kad brzo na njih… »