Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Nuklearni otpad debljine jednog metra u Fukušimi

Politika 23.07.2017
TOKIO - Podvodni robot snimio je veliku masu za koju se veruje da je istopljeni nuklearni otpad na dnu uništenog reaktora nuklearne elektrane Fukušima u Japanu. Robot je naišao na velike količine čvrste mase koja liči na lavu od kamenja i grudvica u… »

Sergej Kisljak nije više ambasador Rusije u SAD

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, povezan s kontroverzama oko moguće umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, neće više biti na toj funkciji. Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen… »

U Moskvi demonstracije protiv restrikcije interneta

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Oko hiljadu ljudi protestovalo je u Moskvi protiv jačanja nadzora i restrikcija interneta u demonstracijama odobrenim od strane vlasti. Uz uzvike „Ne cenzuri, ne diktaturi” ili „Dole policijska država” demonstranti su iskazali… »

Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 novih letelica

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, izjavio je komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev. Bondarev je to novinarima rekao u subotu, poslednjeg dana… »

Papa pozvao na dijalog i umerenost zbog nasilja u Jerusalimu

Politika 23.07.2017
VATIKAN - Papa Franja izjavio je da je uznemiren nedavnim nasiljem u Jerusalimu i pozvao na dijalog i umerenost u cilju uspostavljanja mira. „Uznemiren pratim tešku tenziju i nasilje poslednjih dana u Jerusalimu. Osećam potrebu da izrazim srčani… »

Šulc u kampanju vraća temu izbeglica

Politika 23.07.2017
BERLIN - Predsednik Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD) Martin Šulc upozorio je da bi se izbeglička kriza iz 2015. mogla ponoviti ako EU ne poduzme hitne korake, vraćajući u kampanju temu izbeglica neugodnu za njegovu protivkandidatkinju na… »

Arapska liga Izraelu: igrate se vatrom

Politika 23.07.2017
Serija incidenata u Jerusalimu unela nervozu u celi region, a muslimani poručuju Jevrejima da ovaj grad predstavlja „crvenu liniju”. Prema izveštajima agencija Kairo – Arapska liga optužila je Izrael da se „igra sa vatrom” povodom uvođenja… »

Turska opet zvecka oružjem u kiparskim vodama

Politika 23.07.2017
Ankara i Nikozija se međusobno optužuju ko je kriv za nedavni prekid pregovora o rešenju kiparske krize, što će sigurno produbiti jaz između dve zajednice na podeljenom ostrvu. Ankara je uputila jednu fregatu u kiparske vode u istočnom Mediteranu… »