Izvor: Pravda arhiva vesti 23.07.2017

Zaev u Sarajevu: Srbija je veliki prijatelj Makedonije, tražimo joj odobrenje za...

Pravda 23.07.2017
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je u Sarajevu da je Srbija veliki prijatelj Makedonije i da se nada da će biti dobri odnosi biti još unapređeni. "I predsednik Srbije i novi premijer i ministar spoljnih poslova su prijatelji Makedonije i mi… »

Kisljak napušta SAD: Ruski ambasador ostavlja Vašington u panici

Pravda 23.07.2017
Sergej Kisljak je završio svoj posao kao ambasador Rusije u SAD. Funkciju privremenog poverenika Rusije u SAD vršiće Denis Gončar, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu. Kisljak napušta američku prestonicu u svetlu još jednog u nizu… »

Obustavljena istraga: Navršava se 18 godina od masakra srpskih žetelaca u Starom Grackom (video)

Pravda 23.07.2017
Na današnji dan navršava se 18 godina od kada je 14 srpskih žetelaca, meštana Starog Gracka kod Lipljana, izmasakrirano na njivi 1999. godine dok su sabirali žito, a za taj težak zločin još niko nije odgovarao. Tog 23. jula 1999. dogodio se možda… »

"SNS seča": Evo gde je sve i zašto, Vučić razrešio funkcionere svojih odbora!

Pravda 23.07.2017
Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke već su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu. Prema informacijama, vrh naprednjaka pokazao je "crveni karton" svojim funkcionerima u Blacu, Velikom… »

"Centar u Nišu - zmijsko jaje iz kojeg treba da se izlegne ruska vojna baza"

Pravda 23.07.2017
Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak i dodaje da se "bitka za Beograd" ne sme pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude odskočna daska za suštinske pomake u… »

Evo zašto je Arapska liga optužila Izrael da se "igra s vatrom"

Pravda 23.07.2017
Izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Arapska liga… »

Nude platu 600 eur - Srbi neće, sramota ih...

Pravda 23.07.2017
Za ekonomistu Ivana Nikolića sa Ekonomskog instituta jednocifrena stopa nezaposlenosti u Srbiji može se postići za nekoliko godina, ali uz to otvoriće se i neki novi problemi. Kao mogući problem on ističe činjenicu da Srbija ima sve manje… »

Kusturica na Jalti: "Kada je Krim postao deo Rusije, mislio sam da je uvek to i bio, a ono što misle na Zapadu, to..." (video)

Pravda 23.07.2017
Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom "prirodan, organski proces" i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao "deo velike Rusije", umesto što čekaju odobrenje od spolja za njihovu odluke… »

Lazanski rekao istinu o dolasku oružja iz Rusije: Šest „migova-29” farbaju šest meseci!

Pravda 23.07.2017
Kako je krenulo ne bih se začudio da u ove vrele dane u novinama osvane i vest da Srbija želi da nabavi, ili da napravi rakete dometa 5.000 km. Što bih ja, kao osvedočeni ljubitelj raketa velikog dometa zdušno pozdravio, jer domet je uvek lakše… »

Rat u Jerusalimu: U ponedeljak hitan sastanak SB UN (video)

Pravda 23.07.2017
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u ponedeljak kako bi razgovarao o porastu nasilja između Izraelaca i Palestinaca, najavljuju danas diplomate. Švedska, Francuska i Egipat zatražile su danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon… »