Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Kisljak napušta SAD: Ruski ambasador ostavlja Vašington u panici

Pravda 23.07.2017
Sergej Kisljak je završio svoj posao kao ambasador Rusije u SAD. Funkciju privremenog poverenika Rusije u SAD vršiće Denis Gončar, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu. Kisljak napušta američku prestonicu u svetlu još jednog u nizu… »

Evo zašto je Arapska liga optužila Izrael da se "igra s vatrom"

Pravda 23.07.2017
Izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Arapska liga… »

Rat u Jerusalimu: U ponedeljak hitan sastanak SB UN (video)

Pravda 23.07.2017
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u ponedeljak kako bi razgovarao o porastu nasilja između Izraelaca i Palestinaca, najavljuju danas diplomate. Švedska, Francuska i Egipat zatražile su danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon… »

Beba se satima kuvala na plus 40! Srpkinji prekipelo na Bajakovu: "Žalosno je što ste ušli u EU!" (video)

Pravda 23.07.2017
Svima je dobro poznato kad žena poludi, često ne zna šta govori. Jedan od takvih slučajeva dogodio se na Bajakovu, graničnom prelazu Srbije sa Hrvatskom, a izazvao je brojne reakcije, mahom šaljive. Iako gospođi nakon višečasovnog čekanja… »

EU zabrinuta: Upozorila SAD da ne uvode jednostrano nove sankcije protiv Rusije, jer...

Pravda 23.07.2017
Evropska unija je upozorila Sjedinjene Države da ne uvode jednostrano nove sankcije protiv Rusije. Imajući u vidu da je oko novog paketa sankcija u Kongresu SAD već došlo do udruživanja demokrata i republikanaca – bolje rečeno, dela republikanaca… »

Ahrar Al-Šam izdalo 7.000 ljudi: Prešli u HTŠ zajedno sa fabrikom granata - a onda je usledio žestok napad Ahrara!

Pravda 23.07.2017
Rano juče, emir Ahrar al-Šamove "proizvodne radionice", Abu Raed Al-Dži, objavio je da on i njegova posada prelaze u džihadističku grupu Hajat Tahrir al-Šam (HTŠ). Ovakav razvoj situcije odigrao se nedugo nakon što je dogovoreno primirje između… »

Popularni zbog sirije: Evo ko će sve kupiti najnovije ruske borbene avione! (video

Pravda 23.07.2017
- Prema našim procenama, tendencija rasta izvoza i većih ugovora kada je reč o vazduhoplovstvu će se nastaviti. Očekujemo više takvih ugovora - rekao je zamenik šefa Sergej Ladigin tokom međunarodnog sajma MAKS-2017. Dodao je da će zemlje Bliskog… »

Ovo je sramota za čovečanstvo: Cela država na ivici gladi, blokirana pomoć, bombarduju izbeglice

Pravda 23.07.2017
Direktor međunarodne humanitarne organizacije "CERE", Volfgan Jaman, kaže da je stanje u Jemenu sramota za celokupno čovečanstvo. - Političke partije, vojne grupe i međunarodna zajednica trebalo bi da prekinu hroničnu trogodišnju humanitarnu krizu… »

Opšti rat u Avganistanu: 16 godina od američke okupacije, Talibani se i dalje bore širom zemlje

Pravda 23.07.2017
Talibanski borci zauzeli su sedište Kihustanat distrikta u provinciji Farjab, na severu Afganistana. Borbe se vode u osam od trinsest distrikta ove provincije. U petak su Talibani likvidirali 35 policajaca u distriktu Tagab, a njihova ofanziva traje od… »

Gerilski napad: U udaru Kurda na vojni konvoj ubijeno devet turskih vojnika! (video)

Pravda 23.07.2017
Kurdistanska radnička partija (PKK) napala je oko ponoći iz zasede turski oklopni konvoj od oko 50 vozila dok je vozio kroz provinciju Hakari prema gradu Semdinli u jugoistočnoj Turskoj, regionu koji se graniči sa Iranom i Irakom. Kurdi su znali za… »