Izvor: Radio 021/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.07.2017

Širenje velikog požara u Kaliforniji zaustavljeno

Radio 021 23.07.2017
Vatrogasci su uspeli da zaustave širenje ogromog šumskog požara koji je uništio desetine kuća u ruralnoj oblasti Kalifornije blizu nacionalnog parka Josemiti. Visoke temperature su dodatno danas otežavale borbu vatrogasaca s vatrom koja je zahvatila… »

Dvoje poginulo na Ibarskoj magistrali

Radio 021 23.07.2017
U sudaru putničkog vozila i cisterne na putu Kraljevo Raška na Ibarskoj magistrali danas oko 12.40 poginule su dve osobe, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Kako je rečeno agenciji Beta, dve osobe iz putničkog vozila preminule… »

Udruženje tužilaca: Predloženi kandidati mogu da budu birani

Radio 021 23.07.2017
Povodom odluke Ustavnog suda Srbije da suspenduje primenu Pravilnika za izbor zamenika javnih tužilaca koji se prvi put biraju do konačne odluke o inicijativi za utvrđivanje nezakonitosti tog Pravilnika, Udruženje tužilaca je u otvorenom pismu… »

Saobraćaj se normalizuje, ali je i dalje gužva na Horgošu

Radio 021 23.07.2017
Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš počelo je polako da se normalizuje u popodnevnim satima, ali su i gužve i dalje velike. Kako je javio B92, gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane. Najprometniji prelaz između Mađarske i… »

Institut pri EU: Kineska ulaganja na Balkanu leglo korupcije

Radio 021 23.07.2017
Kineska ulaganja u infrastrukturu na Zapadnom Balkanu podstiču ionako proširenu korupciju u regionu, navodi u najnovijoj analizi Institut za bezbednosna istraživanja Evropske unije (EUISS). Institut, sa sedištem u Parizu, čije analize prate Evropska… »

Lekari upozoravaju, ljudi se i dalje izlažu jakom suncu i zračenju

Radio 021 23.07.2017
Da su UV zraci štetni, znamo. Znamo i da sunčanje može da bude opasno i da je jako neprijatno, kada nam koža izgori. Zašto onda sve to ignorišemo i opet se prekomerno izlažemo Suncu? Tropske temperature za neke nisu problem. Umesto da se od… »

"Ukoliko se dileri opiru hapšenju, jednostavno ih upucajte"

Radio 021 23.07.2017
U najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji, predsednik Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju. AFP prenosi da je Vidodo to izjavio u petak uveče u govoru koji… »

Srušio se kran na gradilištu u Kini, sedmoro poginulo

Radio 021 23.07.2017
U nesreći kada se srušio kran na jednom gradilištu na jugu Kine poginulo je sedam osoba, saopštile su danas kineske vlasti. Do nesreće je došlo kasno sinoć na gradilištu državne kompanije CCCC (China Communication Construction Company) u gradu… »

Igraonica "Kaži sad dal, je riba ili rak..." danas u Muzeju Vojvodine

Radio 021 23.07.2017
Muzejska igraonica "Kaži sad dal, je riba ili rak... jaz, karaš, karp, klen, som" održaće se danas u Muzeju Vojvodine. Igraonica je namenjena deci uzrasta od pet do 10 godina. U okviru igraonice, deca će upoznati jedno prastaro zanimanje, razgledati… »

Kako da uštedite koji dinar i povećate kućni budžet?

Radio 021 23.07.2017
U vreme opšte finansijske krize, kada je kupovina svega što nam nije neophodno postalo luksuz, evo par saveta kako da smanjite dnevne troškove i uštedite neki dinar. Da je današnje društvo potrošačko govori u prilog činjenica da svaki dan… »