Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

RTS 23.07.2017
Policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Kod Lavljih vrata se 14. jula… »

Dogovor republikanaca i demokrata o sankcijama Rusiji

RTS 23.07.2017
Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom paketu sankcija prema Rusiji. Kongresmeni smatraju da Moskvu treba kazniti zbog navodnog mešanja u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD i… »

Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

RTS 23.07.2017
Boli kada svakodnevno vidite da Ankara ruši mostove koje su mnogi poslednjih godina gradili, rekao je nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer u intervjuu za ZDF. Nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer optužio je turskog kolegu Redžepa Tajipa… »

Protest u Moskvi protiv ograničavanja interneta

RTS 23.07.2017
Oko hiljadu ljudi okupilo se u Moskvi u znak protesta protiv strogih zakonskih kontrola interneta ruske vlade, pošto je Donji dom ruskog parlamenta u petak usvojio zakon kojim se zabranjuje upotreba Virtuelne privatne mreže i anonimnih aplikacija za… »

Rusija pojačava avijaciju, stiže više od 100 novih letelica

RTS 23.07.2017
Komandant ratnog vazduhoplovstva general pukovnik Viktor Bondarev najavio je da će Rusija 2018. godine dobiti više od 100 novih aviona i helikoptera. Na 13. Međunarodnom avijatičarskom i svemirskom salonu "MAKS-2017", Bondarev je rekao novinarima da… »

Novi šef komunikacija Bele kuće briše tvitove

RTS 23.07.2017
Direktor za komunikacije Bele kuće Entoni Skaramuči, kojeg je predsednik SAD postavio u petak na ovu funkciju, na "Tviteru" je napisao da je rešio da obriše neke stare tvitove "da ne odvlače pažnju", prenosi "Ej-Bi-Si njuz". Uputio je pretnje onima… »

SAD će opet testirati protivraketni sistem THAAD

RTS 23.07.2017
Sjedinjene Američke Države planiraju sledećeg vikenda da sprovedu još jednu probu protivraketnog sistema zbog suprostavljanja pretnjama Severne Koreje, prenela je agencija AP. Proba će biti izvedena u kompleksu za lansiranje Kodijak na Aljasci… »

Predsednik Indonezije: Ako se dileri droge opiru, pucajte

RTS 23.07.2017
U najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji, predsednik Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju. AFP prenosi da je Vidodo to izjavio u petak uveče u govoru koji… »

Dečak pokušao da pobegne iz zemlje zbog loših ocena

RTS 23.07.2017
Desetogodišnjak sa severa Nemačke pokušao je da pobegne iz zemlje bojeći se reakcije roditelja zbog loših ocena, navodi se u saopštenju policije. Umesto da iz škole ode kući, dečak se ukrcao na voz iz Šlezviga, u blizini granice s Danskom koji… »

Tajni dogovori proizvođača automobila u Nemačkoj?

RTS 23.07.2017
Evropska komisija pokrenula istragu o navodima o udruživanju proizvođača automobila u Nemačkoj, među kojima su i "Folksvagen", "Audi", "Porše". Oni su se, navodno, dogovarali o tehnologiji, komponentama, dobavljačima, troškovima proizvodnje – s… »