Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

RTV 23.07.2017
JERUSALIM - Izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Kod… »

Japan: Robot snimio nuklearni otpad debljine jednog metra

RTV 23.07.2017
TOKIO - Podvodni robot snimio je veliku masu za koju se veruje da je istopljeni nuklearni otpad na dnu uništenog reaktora nuklearne elektrane Fukušima u Japanu. Robot je naišao na velike količine čvrste mase koja liči na lavu od kamenja i grudvica u… »

Kisljak više nije ambasador Rusije u SAD

RTV 23.07.2017
VAŠINGTON - Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, koji se našao žiži javnosti zbog njegovih sastanaka sa saradnicima američkog predsednika Donalda Trampa, okončao je u subotu svoj mandat na toj funkciji, objavila je ruska ambasada u Vašingtonu… »

SAD: Dogovor o sankcijama Rusiji

RTV 23.07.2017
VAŠINGTON - Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom paketu sankcija prema Rusiji, kojim žele Moskvu da kazne zbog navodnog mešanja u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD i ono… »

Erdogan: Prolongiranje zalivske krize nikome u interesu

RTV 23.07.2017
ISTANBUL - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da prolongiranje krize u Persijskom zalivu, koja je izbila zbog izolacije Katara, nije ni u čijem interesu, prenosi AFP. Navodi se da je Erdogan to kazao uoči ukrcavanja u avion koji… »

Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

RTV 23.07.2017
BERLIN - Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu" i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. "Turski predsednik pokušava zemlju… »

Zaev: Srbija veliki prijatelj Makedonije

RTV 23.07.2017
SARAJEVO - Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Sarajevu da je Srbija veliki prijatelj Makedonije i da se nada da će biti dodatno unapređeni dobri odnosi koji postoje između dve zemlje. "I predsednik Srbije i novi premijer i ministar… »

Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio jug Irana

RTV 23.07.2017
TEHERAN - Snažan zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je večeras jug Irana, zbog čega je nestala struja i prekinute su telekomunikacione veze u zabačenoj oblasti, oko 1.100 kilometara južno od Teherana, javila je iranska… »