Izvor: Sandžak press arhiva vesti 23.07.2017

Pazarci upali u podrum pića i lomili flaše, radnica završila u hitnoj službi

Sandžak press 23.07.2017
Dvojica Novopazaraca danas su oko 15h upali u podrum pića u naselju Lug i lomili flaše. Obojica su uhapšena tokom pokušaja bekstva. Dvojica mladića iz nepoznatih razloga upali su podrum pića i počeli da lome flaše. Policiju je pozvala sestra… »

Činjenice koje niste znali o Mesdžidu-l-Aksi

Sandžak press 23.07.2017
Samo je jedno mjesto na svijetu najspornija zemljišna površina, a radi se o Mesdžidu-l-Aksi u Kudsu, Jerusalemu. Nije pretjerivanje ukoliko se kaže da već hiljadama godina ljudi umiru pokušavajući da kontrolišu ovo područje. Za muslimane ona… »

Vlast u Plavu optužuje Gusinje – Zbog vas ne možemo da se razvijamo!

Sandžak press 23.07.2017
Po­vo­dom Da­na op­šti­ne Plav u sa­li Cen­tra za kul­tu­ru odr­ža­na je sve­ča­na sjed­ni­ca Skup­šti­ne op­šti­ne, na ko­joj je pred­sjed­nik SO Izet Ha­dži­mu­šo­vić, če­sti­ta­ju­ći gra­đa­ni­ma Dan… »

Ko stoji iza stranice Stari Dedo na Facebooku?

Sandžak press 23.07.2017
Administrator novopazarske Facebook stranice Stari Dedo, za koju se vjeruje da od nedavno pripada Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP), iziritirao je svojom objavom veliki broj vjernih fanova, koji otvoreno u komentarima negoduju zbog sve otvorenije… »

Rahima iz Petnjice ima 102 godine i 208 potomaka

Sandžak press 23.07.2017
U živopisnom selu Bor živi nastarija žiteljka Petnjice Rahima Adrović, koja je u aprilu proslavila 102. rođendan. Zanimljivo je da ima 208 unučadi i praunučadi, a kako kaže, tajna za dug život je u ishrani, iako voli i da zapali cigaru. Rahima u… »

Novi Pazar – Tuča u Selakovcu, povrijeđen policajac (VIDEO)

Sandžak press 23.07.2017
Sinoć je u novopazarskom naselju Selakovac došlo do tuče gdje je na lice mjesta odmah došla i policija koja je intervenisala. Kako saznajemo tokom intervencije povrijeđen je i jedan policajac,koji je dobio udarac od jednog lica koji je učestovao u… »

Šefovi turske i egipatske diplomatije razgovarali o tenzijama u Jerusalemu

Sandžak press 23.07.2017
Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu razgovarao je danas sa šefom egipatske diplomatije Samehom Shoukryjem o tenzijama u Jerusalemu izazvanim restrikcijama koje su vlasti Izraela uvele oko kompleksa Al-Akse. Ministar vanjskih… »

Erdogan i Macron razgovarali o Jerusalemu: Hitno potrebni koraci koji će prekinuti napetost

Sandžak press 23.07.2017
Lideri Turske i Francuske poručili su kako je neophodno što prije napraviti korake koji će obustaviti napetosti u Jerusalemu. Tokom razgovora bilo je također riječi i o situaciji u Siriji i Libiji, kao i o krizi u Zaljevu. Predsjednik Republike… »

Policija ponovo napala na vjernike ispred Al-Akse: Ubijen jedan, povrijeđeno 57 Palestinaca

Sandžak press 23.07.2017
Najmanje jedan Palestinac poginuo je, a 57 je povrijeđeno tokom napada izraelskih snaga na vjernike ispred džamije u Jerusalemu. Izraelske snage su intervenisale kada su se Palestinci okupili ispred vrata El-Esbat ne želeći da prođu kroz detektore… »

Arapska liga i Erdogan uputili oštra upozorenja Izraelu: Islamski svijet neće mirno promatrati poniženja u Jerusalemu

Sandžak press 23.07.2017
Arapska liga optužila je danas Izrael da se “igra s vatrom” povodom uvođenja kamera kao novih mjera sigurnosti ispred velikog svetilišta na Hramovnoj gori, koje pohode i Jevreji i muslimani u Jerusalemu. “Jerusalem je crvena linija. Nijedan Arap… »