Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.07.2017

Muškarac izašao na teren i uzvikivao nacističke slogane

Slobodna Evropa 23.07.2017
Jedan muškarac izašao je na teren tokom polufinala teniskog turnira u Baštadu, uzvikivao nacističke slogane i podigao ruku u znak nacističkog pozdrava. Muškarac je na teren izašao u subotu tokom meča Davida Ferera i Fernanda Verdaska. Kako javlja… »

Fukušima: Robot našao moguće istopljeno nuklearno gorivo

Slobodna Evropa 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija Tokio Elektrik Pauer (Tepco). Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je… »

Žene zaposlene na Bi-Bi-Siju traže da se odmah smanje razlike u platama

Slobodna Evropa 23.07.2017
Poznate žene s britanskog javnog medijskog servisa Bi-Bi-Si (BBC) zatražile su od rukovodstva te kompanije da razlike u platama izmedju muškaraca i žena budu smanjene odmah, a ne do 2020. godine, kako je najavljeno. Više od 40 žena medju kojima su… »

Zvizdić, Izetbegović i Zaev: BiH i Makedonija nemaju otvorenih pitanja

Slobodna Evropa 23.07.2017
Između BiH i Makedonije dve prijateljske i bliske zemlje nma otvorenih pitanja, saglasila su se nakon sastanka članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić i makedonski premijer Zoran Zaev. Trojica zvaničnika su najavila otvaranje… »

Institut EU: Problematični ugovori sa Kinom

Slobodna Evropa 23.07.2017
Kineska ulaganja u infrastrukturu na Zapadnom Balkanu podstiču ionako proširenu korupciju u regionu, navodi u najnovijoj analizi Institut za bezbednosna istraživanja Evropske unije (EUISS). Institut, sa sedištem u Parizu, čije analize prate Evropska… »

Održan pomen stradalima u Starom Grackom

Slobodna Evropa 23.07.2017
Parastosom u Starom Grackom kod Lipljana obeleženo je 18 godina od ubistva 14 žetelaca. Parastosu su prisustvovale porodice nastradilh, preostali Srbi u Starom Grackom, predstavnici Vlade Srbije, lokalnih institucija, Srpske liste. Godišnjica ubistva u… »

Preminuo akademik Vladimir Stipetić

Slobodna Evropa 23.07.2017
Akademik Vladimir Stipetić, istaknuti hrvatski ekonomista i bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu, umro je u Zagrebu u 90. godini, objavila je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU). Radio je na Radio Zagrebu (1952-53.), u Ekonomskom institutu u… »

Srpska lista ne ide na konstultacije o sednici parlamenta

Slobodna Evropa 23.07.2017
Srpska lista neće ići na konsultacije o održavanju konstitutivne sednice Skupštine Kosova, koja je zakazana za sutra, izjavio je predsednik ove liste Goran Rakić. On je rekao da će se odazvati pozivu za verifikaciju mandata, u skladu sa zakonom, ali… »

Turista puno – šansa velika – ponuda nedovoljna

Slobodna Evropa 23.07.2017
Učešće žena u preduzetništvu u Srbiji je oko 30 odsto, dok je u Evropskoj uniji taj procenat skoro pet puta viši. „Svi uslovi koji se tiču malih privatluka su ozbiljan problem: monopol, ne zna se mera u propisima i porezima, guše se mala… »

Moskva: Protest protiv nadzora nad internetom

Slobodna Evropa 23.07.2017
Oko hiljadu ljudi protestovalo je u Moskvi protiv jačanja nadzora i restrikcija interneta na demonstracijama koje su odobrile vlasti. Uz povike "Ne cenzuri, ne diktaturi" ili "Dole policijska država" demonstranti su iskazali protivljenje najnovijim… »