Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.07.2017

Zaev: Razjasnio sam sve nesuglasice s Vučićem

Sputnik 23.07.2017
„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da ćemo sarađivati“, rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev. On je naveo da su Srbi i Makedonci bliski narodi, da građani dveju zemalja žele dobru saradnju… »

Poljski turista osumnjičen za požar u Crnoj Gori

Sputnik 23.07.2017
Na plaži Žanjice, koja se nalazi na poluostrvu Luštica, danas je buknuo požar na svega 20 metara od plaže, a turisti su prijavili mladića koji istrčava iz zapaljene šume. Kako se navodi, turisti su odmah obavestili policiju koja je ubrzo uhapsila… »

U blizini Dubrovnika odjeknule 34 eksplozije

Sputnik 23.07.2017
Požar koji je u sredu uveče prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu Bjelotina, iznad sela Bani kod Konavla, noćas je došao na 500 metara od sela Gornje Pičete, a od ponoći do osam ujutro u tom predelu odjeknule su čak 34 eksplozije zaostalih mina… »

Makedonija i BiH: Odnosi nikad bolji, sledi niz sporazuma

Sputnik 23.07.2017
Članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić i makedonski premijer Zoran Zaev izjavili su da između dve prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja i najavili otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja. Oni… »

Hoće li biti rata iznad Požege: Amerika i Rusija u borbi za Srbiju

Sputnik 23.07.2017
Geopolitičke okolnosti su promenjene, nema više jednog dominantnog igrača, već najmanje još jednog. A i ostali, ako još i imaju savijenu kičmu, barem podižu glavu. U takvoj situaciji, u kojoj je previše pravaca uticaja na zvanični Beograd… »

KVIZ: Koliko poznajete Novaka Đokovića?

Sputnik 23.07.2017
U cilju da sadržaj na portalu učinimo zanimljivijim, ali i da se zajedno sa vama zabavimo, odlučili smo da svake nedelje emitujemo kviz kako biste proverili znanje, a u isto vreme pokušali i nešto da naučimo. Danas proveramo koliko dobro poznajte… »

Zapad strepi: Ovaj put Moskva sprema neočekivan odgovor na sankcije

Sputnik 23.07.2017
Vodeći zapadni mediji pisali su o tome kakav bi mogao da bude odgovor Kremlja na novi paket antiruskih sankcija koji Kongres SAD namerava da usvoji — dok se američki pribojavaju da će odgovor biti neočekivan, britanski pišu da bi sankcije, po… »

„Fijat“ ponudio radnicima devet odsto povećanje zarade

Sputnik 23.07.2017
U sadržaju ponude poslovodstva fabrike „Fijat“ i Vlade Srbije radnicima stoji da zarada bude povećana za 9 odsto, i to tri odsto sada, i još šest odsto u februaru. To bi značilo da se bruto osnovica povećava sa 38.000 na 41.000 dinara… »

Drama u Mosulu: Novinarka Sputnjika oči u oči sa teroristom (video)

Sputnik 23.07.2017
Novinarka arapske redakcije Sputnjika Sara Nuredin našla se usred pucnjave u iračkom Mosulu kada su njenu ekipu napali teroristi, ali ona nije povređena, dok je jedan irački vojnik ranjen. Kako je rekla, prilikom snimanja kako iračke snage deminiraju… »

Bela kuća: Tramp i dalje nije ubeđen da se Rusija mešala u izbore

Sputnik 23.07.2017
Direktor komunikacija Bele kuće Entoni Skaramuči izjavio je da predsednik Donald Tramp i dalje nije doneo konačni zaključak o tome da li se Rusija zaista mešala u predsedničke izbore u SAD. „Nedavno me je pozvao iz aviona i rekao mi je: ’Znaš… »