Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 23.07.2017

KVIZ: Koliko poznajete Novaka Đokovića?

Sputnik 23.07.2017
U cilju da sadržaj na portalu učinimo zanimljivijim, ali i da se zajedno sa vama zabavimo, odlučili smo da svake nedelje emitujemo kviz kako biste proverili znanje, a u isto vreme pokušali i nešto da naučimo. Danas proveramo koliko dobro poznajte… »

„Kuvanje“ u Mediteranu: Turska šalje vojne brodove, Izrael se naoružava

Sputnik 23.07.2017
I Izrael je odlučio da uđe u trku za gasno tržište Evrope. U tu svrhu on već ima ambiciozan projekat o izgradnji dva kraka gasovoda, koji bi trebalo da bude završen do 2025. godine. Tamo gde je veliki novac u igri, veliki su i rizici. Turska već… »

Kusturica je u Rusiji nacionalni heroj

Sputnik 23.07.2017
„Emir Kusturica je u Rusiji veoma popularan. On je tamo praktično nacionalni heroj. U Drvengradu je sve prožeto duhom njegovih filmova i njegovim unutrašnjim svetom iz mašte, čini mi se da se tu živi kao u bajci”, kaže u razgovoru za… »

Upao na teniski teren, uzvikivao nacističke slogane

Sputnik 23.07.2017
Tokom polufinala teniskog turnira na centralni teren u švedskom Bastadu izašao je jedan muškarac koji je uzvikivao nacističke slogane i podigao ruku u nacistički pozdrav. U toku je bio meč između Davida Ferera u Fernanda Verdaska. Muškarac je na… »

Srbima bliži bolivijski rudari nego mlekadžije iz Danske (video)

Sputnik 23.07.2017
Jedini region u svetu gde veći deo zemalja nije priznao tzv. državu Kosovo je Latinska Amerika. Neophodno je da ljudi u Srbiji shvate da je Latinska Amerika prijateljski nastrojena prema Srbiji. Bliži su nam bolivijski rudari nego šumari iz… »

Srbija u kaljuzi — rat do istrebljenja

Sputnik 23.07.2017
Mediji su postali sredstvo brutalnog razračunavanja. Ne piše se perom nego sekirom. Duhovno, rat je unutar društva započeo. Malo je ostalo onih koji će da aktiviraju alarm. Tabloid koji je godinama „otkrivao kriminalne afere“ sadašnjih… »

Mirišete hranu pre jela? Posle ovoga više nećete

Sputnik 23.07.2017
Jedno novo istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da čulo mirisa snažno deluje na naš apetit i metabolizam. To bi mogao biti veliki problem ako se borite s viškom kilograma. Mirisanje hrane pre nego je pojedete može biti… »