Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Zapad strepi: Ovaj put Moskva sprema neočekivan odgovor na sankcije

Sputnik 23.07.2017
Vodeći zapadni mediji pisali su o tome kakav bi mogao da bude odgovor Kremlja na novi paket antiruskih sankcija koji Kongres SAD namerava da usvoji — dok se američki pribojavaju da će odgovor biti neočekivan, britanski pišu da bi sankcije, po… »

Drama u Mosulu: Novinarka Sputnjika oči u oči sa teroristom (video)

Sputnik 23.07.2017
Novinarka arapske redakcije Sputnjika Sara Nuredin našla se usred pucnjave u iračkom Mosulu kada su njenu ekipu napali teroristi, ali ona nije povređena, dok je jedan irački vojnik ranjen. Kako je rekla, prilikom snimanja kako iračke snage deminiraju… »

Bela kuća: Tramp i dalje nije ubeđen da se Rusija mešala u izbore

Sputnik 23.07.2017
Direktor komunikacija Bele kuće Entoni Skaramuči izjavio je da predsednik Donald Tramp i dalje nije doneo konačni zaključak o tome da li se Rusija zaista mešala u predsedničke izbore u SAD. „Nedavno me je pozvao iz aviona i rekao mi je: ’Znaš… »

Tri čelnika DAEŠ-a likvidirana u Mosulu

Sputnik 23.07.2017
Tri čelnika terorističke organizacije DAEŠ likvidirana su u četvrtak u Mosulu, saopštili su irački ustanici i precizirali da je reč o šefu „islamske policije“, kao i dvojici organizatora terorističkih napada. Kako se navodi, prilikom… »

Predstavnik SAD u Donbasu: Ovde je u toku vruć rat

Sputnik 23.07.2017
Situacija u Donbasu ne može se opisati kao „zamrznuti konflikt“, već kao „vruć rat“, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Voker, koji se nalazi u sastavu američke delegacije koja je danas doputovala u istočnu Ukrajinu… »

Erdogan: Islamski svet neće mirno posmatrati dešavanja u Jerusalimu

Sputnik 23.07.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je bezbednosne mere koje je Izrael uveo na ulazu u najveću džamiju u Jerusalimu, navodeći da islamski svet to neće mirno posmatrati. Erdogan se novinarima obratio u Istanbulu neposredno pre polaska u… »

Štajnmajer: Ono što radi Erdogan nije dobro za Turke u Nemačkoj

Sputnik 23.07.2017
Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da „kroji zemlju po svom ukusu“ i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. „Turski predsednik pokušava zemlju da… »

MAKS 2017: Ugovori vredni nekoliko milijardi evra (video, foto)

Sputnik 23.07.2017
Danas je poslednji dan Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS 2017, koji se od utorka održava na aerodromu Žukovski, nedaleko od Moskve. Prema preliminarnim rezultatima, avio-salon je posetilo najmanje 400.000 ljudi. Skopljeno je na desetine ugovora… »

Kusturica: Krimljani, ne obraćajte pažnju na Zapad!

Sputnik 23.07.2017
Proslavljeni režiser Emir Kusturica, koji je sa svojim bendom „No smoking orkestra“ doputovao u Simferopolj, rekao je Krimljanima da ne obraćaju pažnju na mišljenje zapadnih zemalja koje ne priznaju to poluostrvo kao deo Rusije. „Vi treba da… »

Sputnjik na MAKS-u: Probali smo „kosmičku hranu“

Sputnik 23.07.2017
Međunarodni avio-kosmički salon MAKS 2017, koji se održava na aerodromu Žukovski nedaleko od Moskve, nije samo prilika da se vide najsavremeniji avioni, helikopteri, bespilotne letelice i vojna tehnika, već i da se kupe suveniri i proba —… »