Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Na Horgošu čekanje 60, na ostalim prelazima oko 30 minuta

Večernje novosti 23.07.2017
Prilaz graničnom prelazu Horgoš ka Srbiji blokiran je danas oko podne zbog teške saobraćajne nesereće koja se dogodila u Mađarskoj, a sad je stanje normalizovano. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije zadržavanja za putnička vozila… »

Parastos u Starom grockom Masakr bez kazne

Večernje novosti 23.07.2017
U Starom Grackom obeleženo osamnaest godina od ubistva četrnaest žetelaca. Porodice očekuju da slučaj preuzme Specijalni sud za zločine OVK. PARASTOSOM u Starom Grackom kod Lipljana danas je obeleženo 18 godina od ubistva 14 žetelaca koji su… »

Vatrogasac još životno ugrožen

Večernje novosti 23.07.2017
Vatrogasac Milan Rmuš, teško povređen u sredu dok je gasio požar u fabrici hartije na Adi Huji, i dalje je u teškom stanju. VATROGASAC Milan Rmuš, teško povređen u sredu dok je gasio požar u fabrici hartije na Adi Huji, i dalje je u teškom… »

Mladi srpski fizičari osvojili pet medalja u Indoneziji

Večernje novosti 22.07.2017
Samo još jednom u istoriji učešća Srbije na ovom takmičenju je ostvaren ovakav uspeh (Padova, Italija, 1999.). Sa druge strane ovo je peta zlatna medalja za Srbiju na do sada održanim olimpijadama. Na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je… »

Nakon što se obratila javnosti Lončar zatražio informacije o zdravstvenom stanju devojčice

Večernje novosti 23.07.2017
Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, reagovao ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar. Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila… »

U kontrolisanim uslovima 600 dece, ali bez kontrole

Večernje novosti 22.07.2017
Sudovi već godinama preporučuju da mališani viđaju jednog od roditelja u formi koju ne prepoznaje nijedan naš zakon. Susreti zavise isključivo od procene socijalnih radnika, a mogu se organizovati i van objekata CSR. OKO 600 mališana u Srbiji… »

Reprezentativci u snoubordu: Ignjatov i Filipović stabilno, Piščević na operaciji

Večernje novosti 23.07.2017
Reprezentativci Srbije u snoubordu koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći Jelena Ignjatov i Filip Filipović su stabilno, a Hana Piščević nalazi se na operaciji na VMA. Reprezentativci Srbije u snoubordu koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći… »

Susret sa istorijom: Srbija vekovima razapeta između istoka i zapada

Večernje novosti 23.07.2017
Kakvi su bili odnosi velikih sila prema našoj zemlji. Tražeći saveznike po Evropi, državnici u 19. veku stalno kucali na vrata Petrograda, Beča i Pariza. GENETSKA strast Srba prema strančarenju nije nikakva novina. Koreni partijskih rasprava i… »

Intervju Zoran Milivojević: Osveta supruzi nadjača čak i ljubav prema svom detetu

Večernje novosti 23.07.2017
Psihoterapeut Zoran Milivojević o ratu koji se rasplamsao na društvenim mrežama zbog njegovog stava o tragediji ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. OD trenutka kada je psihoterapeut dr Zoran Milivojević izneo svoj stav da se tragedija ispred… »

Visoka cena punih kasarni Besparica i zapad koče povratak vojnog roka

Večernje novosti 23.07.2017
Uvođenje redovnog služenja vojnog roka za našu državu još nije tema. Vraćanje regruta u startu košta 70 milijardi. AKTIVIRANjE obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji, osim što bi ispraznilo budžet, moglo bi da ugrozi i međunarodni položaj… »