Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Horgoš blokiran zbog teškog udesa, kolona 10 kilometara

Vesti online 23.07.2017
Prilaz graničnom prelazu Horgoš ka Srbiji blokiran je danas oko podne zbog teške saobraćajne nesereće koja se dogodila u Mađarskoj. Prema podacima Uprave granične policije, na putu 80 kilometara pre Horgoša, zbog teške saobraćajne nesreće… »

"Pravda je spora, ali dostižna - srpske žrtve neće biti bačene u senu"

Vesti online 23.07.2017
Na današnji dan obeležava se 18 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko kod Lipljana, a direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se karakter jednog društva određuje i po njegovom odnosu prema žrtvama i poručio da… »

Zločin OVK bez kazne: 18 godina od masakra nad Srbima u Starom Grackom

Vesti online 23.07.2017
Na današnji dan navršava se 18 godina od kada je 14 srpskih žetelaca, meštana Starog Gracka kod Lipljana, izmasakrirano na njivi 1999. godine dok su sabirali žito, a za taj težak zločin još niko nije odgovarao. Tog 23. jula 1999. dogodio se možda… »

Za jednočasovni haos na nebu Srbije kriv jedan čovek

Vesti online 23.07.2017
Do jednočasovnog preusmeravanja 120 aviona van vazdušnog prostora Srbije i Crne Gore došlo je 10. jula jer je serviser privatne firme, koja je testirala novu opremu, bez dozvole upao u živi sistem Kontrole letenja, stoji u izveštaju koji je SMATSA… »

Talas štrajkova: Ima li nade za radnike u Srbiji?

Vesti online 23.07.2017
Zvanično su strani investitori dobili 860 miliona evra subvencija – samo u poslednje dve godine. Nema analize šta je to donelo Srbiji. Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku kaže da deblji kraj izvlače radnici, piše "Dojče vele"… »

Most iz Nemačke spojio Geteborg i Rumu

Vesti online 23.07.2017
Grupa mladih Nemaca iz Berzenbrika, čiju je posetu Rumi drugi put organizovala organizacija Gradimo mostove, vratila se u Nemačku oduševljena srpskim gostoprimstvom i lepotama ovog sremskog grada, ali i Novog Sada. Program posete, na zadovoljstvo svih… »

U zavičaj tek kad se svi vrate

Vesti online 23.07.2017
Mnogo naših ljudi u Švajcarskoj i u sezoni letnjih odmora mora da radi. Neki u firmama koje treba isporuče robu u određenim rokovima, neki restoranima ili na drugim radnim mestima. Pojedini vreme putovanja usklađuju sa veseljima u zavičaju, a ima i… »

Ikonopis stiže iz Beograda

Vesti online 23.07.2017
Sunce je ušlo u pariski hram Sv. Save, sve blešti, sve se zlati. A ta nova slika, koja pojačava spone sa duhovnošću, potiče od završenog ikonopisa u oltarskoj apsidi, najdominantnijem i najprimetnijem crkvenom zidu. - Ova lepota urađena je… »

Zakon o nestalim bebama: Korak do istine ili mazanje očiju

Vesti online 23.07.2017
Srbija je i posle više pritisaka iz Saveta Evrope bez zakona o nestalim bebama, ali će kako je saopštio ministar policije Nebojša Stefanović, oformiti komisiju za rasvetljavanje višedecenijske afere. Najavljeni potez je iznenadio roditelje nestale… »

Vučić kroti "lokalne šerife"

Vesti online 23.07.2017
Priznanje predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da je bio pozivan da pređe u naprednjake Aleksandra Vučića, kao i da su mu nuđeni stanovi u Beogradu i isplata novca samo da napusti fotelju opštinskog čelnika, pretvorilo se u oštru… »