Politika arhiva vesti 23.07.2017

J.Joksimović: Unija nam je potrebna, ali i Srbija treba EU

Dnevnik 23.07.2017
BEOGRAD: Dobijanje okvirnog datuma za članstvo Srbije u Evropskoj uniji je legitimno pitanje sa naše strane i predsednik Aleksandar Vučić je dobro procenio trenutak za to, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Mi imamo… »

Rakić: Srpska lista neće učestvovati na konsultacijama

Politika 23.07.2017
GRAČANICA - Srpska lista neće ići na konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice kosovske skupštine, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić. „Kao predsednik Srpske liste zahvaljujem se na pozivu za konsultacije o datumu… »

Đurić: Dijalog sa Albancima je u interesu Srbije

Beta 23.07.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je dijalog sa Albancima u interesu Srbije i da bi voleo da Beograd i Priština postignu sporazum. Govoreći za RTS o dijalogu Beograda i Prištine, Djurić je rekao da je Beogradu… »

Ko je odgovoran što su dugovi na lokalu veći od milijardu €?

N1 Info 23.07.2017
Brojni gradovi i lokalne samouprave širom zemlje duguju ukupno više od milijardu evra, a kasne i u plaćanju dospelih obaveza od 300 miliona. Tako je lokal postao "tempirana bomba" za javne finansije, ali je pitanje - ko je odgovoran za gomilanje… »

Hodžaj: Kosovo može u Unesko i Interpol

Danas 22.07.2017
Odlazeći ministar spoljnih poslova. Enver Hodžaj izjavio je da Kosovo ima glasove da se učlani u Unesko i Interpol. "Posetio sam mnoge države Afrike, Južne Azije, Latinske Amerike i bio sam u zemljama Evrope, i naravno, obezbeđivanje glasova za… »

"Nisam Vučićev čovek, nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev"

B92 23.07.2017
Beograd -- Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak. Osim toga, kako kaže, "bitka za Beograd" ne sme se pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude "odskočna daska… »

Vulin u poseti Izraelu u ponedeljak i utorak

B92 23.07.2017
Beograd -- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin boraviće u dvodnevnoj poseti Izraelu u ponedeljak i utorak, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Kako navode, Vulin će tokom posete razgovarati sa izraelskim ministrom odbrane Avigdorom Libermanom o… »

Picula: Srbije i Hvatska treba da imaju uređene granice

Dnevnik 23.07.2017
ZAGREB: Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu da počnu razgovori o granici Hrvatske sa Srbijom i poručio da svakoj državi treba da bude u interesu da ima uređene i dogovorene granice sa svojim susedima, pa bi… »

Vučić sutra sa Zaharievom

Blic 23.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa Ekaterinom Zaharievom, ministrom spoljnih poslova Republike Bugarske. Sastanak je zakazana u 17 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika… »

EUISS: Kineska ulaganja šire korupciju na Zapadnom Balkanu

SEEbiz 23.07.2017
BEOGRAD - Kineska ulaganja u infrastrukturu na Zapadnom Balkanu podstiču ionako proširenu korupciju u regionu, navodi u najnovijoj analizi Institut za bezbednosna istraživanja Evropske unije (EUISS). Institut, sa sedištem u Parizu, čije analize prate… »