Politika arhiva vesti 23.07.2017

Joksimović: Unija nam je potrebna, ali i Srbija treba EU; Čemu drama zbog promene Ustava?

Večernje novosti 23.07.2017
Dobijanje okvirnog datuma za članstvo Srbije u Evropskoj uniji je legitimno pitanje sa naše strane i predsednik Aleksandar Vučić je dobro procenio trenutak za to, izjavila je ministarka Jadranka Joksimović. Dobijanje okvirnog datuma za članstvo… »

Srpska lista: Nastavljamo politiku mira koju je započeo predsednik Vučić

Beta 23.07.2017
Srpska lista neće učestvovati u konsultacijama o datumu održavanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova, saopštio je danas predsednik te liste Goran Rakić. "Zahvaljujem se na pozivu za konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice… »

Đurić: Ubistvo žetelaca slučaj za Specijalni sud za ratne zločine

Novi magazin 23.07.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas povodom 18 godina od ubistva 14 žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana da ratni zločini nikada ne zastarevaju i da toga treba da budu svesni oni koji su te zločine počinili… »

Novosti saznaju Vučićeva čistka na lokalu

Večernje novosti 22.07.2017
SNS raspustio tri ispostave po srbiji, isti scenario sledi za još četiri. "Crveni karton" u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru. Na redu i Bor. Vrh stranke menja odbore koji imaju loš rezultat. TRI lokalna odbora Srpske napredne stranke već su… »

"Kosovo ima dovoljno glasova za Unesko i Interpol"

B92 23.07.2017
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je Kosovo obezbedilo dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol. On je rekao i da je "jedna država okončala sve procedure za priznanje nezavisnosti Kosova". Hodžaj u intervju… »

"Nisam Vučićev čovek, nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev"

B92 23.07.2017
Beograd -- Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak. Osim toga, kako kaže, "bitka za Beograd" ne sme se pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude "odskočna daska… »

Vulin u poseti Izraelu 24. i 25. jula

Beta 23.07.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin boraviće u dvodnevnoj poseti Izraelu 24. i 25. jula tokom koje će razgovarati sa izraelskim ministrom odbrane Avigdorom Libermanom o unapredjenju saradnje u oblasti odbrane. Kako je saopštilo Ministarstvo… »

Picula pozdavio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske

Blic 23.07.2017
Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu da počnu razgovori o granici Hrvatske sa Srbijom i poručio da svakoj državi treba da bude u interesu da ima uređene i dogovorene granice sa svojim susedima, pa bi to… »

Vučić sutra sa Zaharievom

Blic 23.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa Ekaterinom Zaharievom, ministrom spoljnih poslova Republike Bugarske. Sastanak je zakazana u 17 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika… »

Institut EU: Problematični ugovori sa Kinom

Slobodna Evropa 23.07.2017
Kineska ulaganja u infrastrukturu na Zapadnom Balkanu podstiču ionako proširenu korupciju u regionu, navodi u najnovijoj analizi Institut za bezbednosna istraživanja Evropske unije (EUISS). Institut, sa sedištem u Parizu, čije analize prate Evropska… »