Svet arhiva vesti 23.07.2017

Muslimanski vernici prete novim protestima zbog kamera na svetilištu

Novi magazin 23.07.2017
Muslimanski vernici koji su danas stigli na jutarnje molitve odbili su da uđu na jerusalimsko svetilište na kome se nalazi džamija Al Aksa i zapretili da će nastaviti svoje proteste, odbacujujući svaku vrstu kompromisa nakon što je izraelska… »

(Video) Podvodni radioaktivni pakao: Robot snimio kako nuklearni reaktor u Fukušimi izgleda 6 godina kasnije

Kurir 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija Tokio Elektrik Pauer (Tepco). Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je… »

Rusi smenili ambasadora u SAD: Žrtva afere?

Vesti online 23.07.2017
Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, koji se našao žizi javnosti zbog njegovih sastanaka sa saradnicima američkog predsednika Donalda Trampa, okončao je u subotu svoj mandat na toj funkciji, objavila je ruska ambasada u Vašingtonu. "Ambasador… »

Dogovor republikanaca i demokrata o sankcijama Rusiji

RTS 23.07.2017
Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom paketu sankcija prema Rusiji. Kongresmeni smatraju da Moskvu treba kazniti zbog navodnog mešanja u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD i… »

Šef diplomatije UAE: Katar mora da promeni politiku

B92 23.07.2017
Dubai -- Ministar spoljnih poslova UAE Anvar el Gargaš izjavio je da Katar mora da promeni politiku kako bi učestvovao u bilo kakvim pregovorima za rešavanje krize. UAE, Saudijska Arabija, Bahrein i Egipat prekinuli su 5. juna diplomatske odnose s… »

Štajnmajer: Boli kada vidite da Erdogan ruši mostove

B92 23.07.2017
Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu". On je pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. "Turski predsednik pokušava zemlju prekrojiti… »

Protest u Moskvi protiv ograničavanja interneta

RTS 23.07.2017
Oko hiljadu ljudi okupilo se u Moskvi u znak protesta protiv strogih zakonskih kontrola interneta ruske vlade, pošto je Donji dom ruskog parlamenta u petak usvojio zakon kojim se zabranjuje upotreba Virtuelne privatne mreže i anonimnih aplikacija za… »

Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 novih letelica

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, izjavio je komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev. Bondarev je to novinarima rekao u subotu, poslednjeg dana… »

Zaev: Srbija je veliki prijatelj Makedonije, ali nisu nam odgovorili da li možemo na proslavu ilindena

Blic 23.07.2017
Predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev rekao je danas u Sarajevu da je Srbija veliki prijatelj Makedonije i da se nada da će biti dodatno unapređeni dobri odnosi koji postoje između dve zemlje. - I predsednik Srbije i novi premijer i ministar… »

Opada Makronova popularnost, Francuzi sve manje uz svog predsednika

Radio 021 23.07.2017
Prema rezultatima anketa koje su danas objavljene, podrška francuskom predsedniku Emanuelu Makronu opala je u prošlih mesec dana za 10 procenata. Trenutna podrška građana francuskom predsedniku prema najnovijim anketama iznosi 54 procenta. Iako je… »