Svet arhiva vesti 23.07.2017

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

RTV 23.07.2017
JERUSALIM - Izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Kod… »

(Video) Podvodni radioaktivni pakao: Robot snimio kako nuklearni reaktor u Fukušimi izgleda 6 godina kasnije

Kurir 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija Tokio Elektrik Pauer (Tepco). Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je… »

Kisljak više nije ambasador Rusije u SAD

RTV 23.07.2017
VAŠINGTON - Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, koji se našao žiži javnosti zbog njegovih sastanaka sa saradnicima američkog predsednika Donalda Trampa, okončao je u subotu svoj mandat na toj funkciji, objavila je ruska ambasada u Vašingtonu… »

Kongres: Dogovor republikanaca i demokrata o sankcijama Rusiji

Večernje novosti 23.07.2017
Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom paketu sankcija prema Rusiji. Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom… »

Erdogan traži da se Nemačka ne meša u unutrašnje stvari Turske

Novi magazin 23.07.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je danas zatražio od Nemačke da se "ne meša u unutrašnje stvari" njegove zemlje, dok su se odnosi ta dva partnera u NATO još više pogoršali ove nedelje. "Niko nema pravo da se meša u unutrašnje stvari… »

Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

RTV 23.07.2017
BERLIN - Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu" i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. "Turski predsednik pokušava zemlju… »

U Moskvi demonstracije protiv restrikcije interneta

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Oko hiljadu ljudi protestovalo je u Moskvi protiv jačanja nadzora i restrikcija interneta u demonstracijama odobrenim od strane vlasti. Uz uzvike „Ne cenzuri, ne diktaturi” ili „Dole policijska država” demonstranti su iskazali… »

Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 novih letjelica

Al Jazeera 23.07.2017
Zračno-svemirske snage Rusije planiraju u 2018. godini dobiti više od stotinu aviona i helikoptera. Zračno-svemirske snage Rusije planiraju u 2018. godini dobiti više od 100 aviona i helikoptera, izjavio je komandant Ruske avijacije, general-pukovnik… »

Zaev: Srbija veliki prijatelj Makedonije

Dnevnik 23.07.2017
SARAJEVO: Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Sarajevu da je Srbija veliki prijatelj Makedonije i da se nada da će biti dodatno unapređeni dobri odnosi koji postoje između dve zemlje. "I predsednik Srbije i novi premijer i ministar… »

Rekordan pad podrške Emmanuelu Macronu

Al Jazeera 23.07.2017
Protivnici i mediji snažno kritiziraju francuskog predsjednika kao nekoga ko ima tešku narav nakon neslaganja oko smanjenja budžeta. Podrška francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu opala je prošli mjesec za 10 posto, pokazale su posljednje ankete… »