Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.07.2017

Šta će "ubiti" pametne telefone?

Večernje novosti 23.07.2017
Najveće svetske kompanije već rade na novoj tehnologiji koja će zameniti smartfone. Platforme za proširenu i virtuelnu realnost su, po mišljenju stručnjaka, sledeća faza razvoja računarstva. PAMETNI telefoni će s vremenom nestati. Apple, Google… »

Robot pronašao istopljeno nuklearno gorivo u reaktoru Fukušime?

RTS 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija „Tepko“. Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je ta čvrsta masa… »

Trebalo bi isključiti ovih 5 stvari u Windows-u

Mondo 23.07.2017
Ovih pet opcija bi trebalo da isključite, ukoliko želite da se osećate i radije sigurnije u Windows 10 operativnom sistemu. Izvor: CNet. Ako vas sajber bezbednost brine, a koristite Windows 10, samo isključite ovih pet opcija i radićete i… »

Milorad Trkulja dobio na sudu Google i Yahoo zbog uvrede

N1 Info 23.07.2017
Milorad Trkulja, državljanin Australije poreklom iz Bosne, materijalno je sebe obezbedio možda i do kraja života, a sve to zahvaljujući tužbama, najviše onim protiv velikih kompanija. On je naime, dobio spor protiv Googla i Yahoo, a odštete su mu… »

Rakuten Viber preuzeo “Četer Komerc” iz Silikonske doline

IT svet 23.07.2017
Rakuten Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, objavila je danas preuzimanje Chatter Commerce, “start-ap” kompanije koja je kreirala prvu tastaturu za mobilnu trgovinu na svetu - ShopChat. Ovaj poslovni potez je rezultat… »

Gambit pobednik Major turnira u Krakovu!

B92 23.07.2017
U finalu PGL-ovog Majora u Krakovu susreli su se Gambit i Immortals. Taktika protiv eksplozivnog aima, Zeus protiv Steela, HEN1 protiv AdreNa. Ko će biti krunisan šampionom Majora? Zeus koji je izbačen iz Na’Vija nakon mnogih odanih godina ili… »

HIV je mutirao, naučnici apeluju na vlade za više novca

N1 Info 23.07.2017
Naučnici iz celog sveta koji se bave istraživanjem HIV-a upozoravaju na to da su dalje studije upitne zbog nedostatka novca, i pozivaju međunarodnu zajednicu da poveća finansijska sredstva. I pre početka ovogodišnje 9. međunarodne konferencije… »

10 najgorih mesta na internetu (video)

Mondo 23.07.2017
Iznenadiće vas već 10. mesto, ali i sve što saznate o najgorim mestima na internetu! Na internetu, kao i u životu, postoje dobre i loše stvari. Uvek je pitanje koliko duboko ste voljni da zađete i šta zapravo tražite, jer - ko traži taj i nađe… »

Širenje velikog požara u Kaliforniji zaustavljeno

Radio 021 23.07.2017
Vatrogasci su uspeli da zaustave širenje ogromog šumskog požara koji je uništio desetine kuća u ruralnoj oblasti Kalifornije blizu nacionalnog parka Josemiti. Visoke temperature su dodatno danas otežavale borbu vatrogasaca s vatrom koja je zahvatila… »

Korisnici se najviše zlostavljaju na ovoj društvenoj mreži

B92 23.07.2017
Organizacija "Ditch the Label" nedavno je sprovela istraživanje o zlostavljanju na društvenim mrežama, na uzorku 10 hiljda mladih između 12 i 20 godina. Rezultati su pokazali da se korisnici najčešće zlostavljaju na Instagramu. Sedam odsto… »