Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.07.2017

Neki uređaji nikada neće dobiti Windows 10 Creators Update

Benchmark 23.07.2017
Microsoft neće objaviti Windows 10 Creators Update za uređaje koji imaju Intel Atom Clover Trail procesore, a umesto toga kompanija će nastaviti da podržava Anniversary Update na ovim uređajima do januara 2023. godine. Novi uređaji, koji ne dobijaju… »

HP predstavio Pavilion Power laptopove sa GeForce GTX 1050 grafikom

Benchmark 23.07.2017
HP Pavilion serija laptopova je upravo dobila novog člana, pod nazivom Pavilion Power. Laptop ima skladno kućište, solidnu cenu i specifikacije. Svi Power modeli su već dostupni, sa početnom cenom od 950 dolara. Po pomenutoj ceni, dostupan je HP… »

Gigantic stigao na Steam, Arc, Xbox One i Windows 10 (video)

Benchmark 23.07.2017
Nakon dve godine zatvorene bete, Gigantic je konačno dostupan za igranje i besplatno preuzimanje na Steam, Xbox One, Perfect World Arc platformama, kao i Windowsu 10. Gigantic je brza, akciona MOBA pucačina, koja ima vibrantnu, živopisnu grafiku poput… »

WhatsApp dobija Recall funkciju

Benchmark 23.07.2017
Sigurno vam se nekada desilo da pošaljete poruku koju ste poželeli da vratite ali to nije bilo moguće. Viber, Skype i neki drugi messaging servisi već imaju opciju povraćaja poslatih poruka, ali je WhatsAppu nedostajala funkcija ovog tipa. Prema… »

YouTube uklanja alatku za obradu videa

Benchmark 23.07.2017
YouTube planira da se otarasi svoje alatke za obradu videa i slajdova fotografija, koja je ugrađena u servis, a razlog je to što ove alatke slabo ko koristi. Izuzetno mala skupina korisnika, koji su imali naviku da koriste YouTube za obradu svog… »

Igraonica "Kaži sad dal, je riba ili rak..." danas u Muzeju Vojvodine

Radio 021 23.07.2017
Muzejska igraonica "Kaži sad dal, je riba ili rak... jaz, karaš, karp, klen, som" održaće se danas u Muzeju Vojvodine. Igraonica je namenjena deci uzrasta od pet do 10 godina. U okviru igraonice, deca će upoznati jedno prastaro zanimanje, razgledati… »

Kako da uštedite koji dinar i povećate kućni budžet?

Radio 021 23.07.2017
U vreme opšte finansijske krize, kada je kupovina svega što nam nije neophodno postalo luksuz, evo par saveta kako da smanjite dnevne troškove i uštedite neki dinar. Da je današnje društvo potrošačko govori u prilog činjenica da svaki dan… »

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Astrologija koja košta života: Indijska zodijak ubistva

Newsweek 23.07.2017
Poslednjih godina, otkako su astrolozi i gurui počeli da često i nelegalnim sredstvima sređuju stvari i rade kao posrednici za prilično korumpirane indijske političare, nasilje u ovoj branši postaje sve uobičajenije. Kurapati Nagarađu jedan je od… »