Balkan arhiva vesti 26.07.2017

Zašto Izetbegović nije otišao u Mostar?

B92 26.07.2017
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da na sastanak u Mostaru nije otišao jer je procenio da susret nema kapacitet da uspe. On je istakao i da sastanku koji je sazvao predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović nije prisustvovao… »

Likvidacija u CG: Pucano na oca ubice navijača Zvezde

B92 26.07.2017
Herceg Novi -- Nešto posle ponoći u Herceg Novom ubijen je Niko Roganović, otac Duška Roganovića, koji je u podmetnutoj eksploziji 26. aprila ove godine ostao bez obe noge. Prema prvim saznanjima policije, na Roganovića su pucale najmanje dve osobe… »

Istru zatrpao led, temperatura ispod 10 stepeni

RTV 26.07.2017
ZAGREB - Područje Istre zahvatilo je nevreme sa gradom kojeg bilo toliko da se imao utisak da je pao sneg, izvestio je HRT, uz ekskluzivne snimke sa lica mesta. Nevreme je zahvatilo šire područje Plomina nešto pre 14 sati. Padao je, kažu, sitan, ali… »

Stavridis: Makedonija sledeća ulazi u NATO

Kurir 26.07.2017
Bivši komandant Severnoatlantskog saveza, general Džejms Stavridis, izjavio je da je Makedonija sledeća zemlja koja se priključiti NATO-u. "Nadam se da će Grčka biti u stanju da sa Makedonijom reši spor oko imena, koji će otvoriti vrata da… »

Hrvatska Inicijativa mladih traži da vlada izvini za Oluju

N1 Info 26.07.2017
Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska pokrenula je pred godišnjicu "Oluje", projekat "Isprika" kojim od hrvatskih vlasti traže da se izvini žrtvama kršenja ljudskih prava i ratnih zločina za vreme i posle akcije… »

Eksplozija u Mostaru, oštećena tri automobila

B92 26.07.2017
Mostar -- U eksploziji koja se sinoć dogodila u mostarskom naselju Zalik ispod automobila marke "audi" nemačkih tablica, oštećena su tri vozila. To je Feni potvrdio portparol Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. On je dodao da je… »

Ljubljana traži dogovor sa Zagrebom, moguća i blokada Šengena

RTS 26.07.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da će njegova vlada pokušati da sa Hrvatskom postigne dogovor o implementaciji arbitražne presude o granici, ali je napomenuo da će i pokazati odlučnost ako to ne bude moguće. "Sada nije vreme za… »

Odluka Evropskog suda: Legitimno vraćanje azilanata u Hrvatsku

Slobodna Evropa 26.07.2017
Austrija i Slovenija mogu legitimno vraćati u Hrvatsku tražioce azila koji su stigli na njihovu teritoriju preko Hrvatske u jeku migrantske krize, odlučio je danas Evropski sud pravde (CJEU). Sud je zaključio da se u ovom slučaju primjenjuje… »

"Sva kompromitujuća dokumenta o Stepincu su pod ključem"

B92 26.07.2017
Beograd -- Dokumenta koja kriju pravu istinu o delu kontroverznog katoličkog kardinala Alojzija Stepinca zaključana su u Zagrebačkoj nadbiskupiji, pišu "Večernje novosti". Sva kompromitujuća građa izdvojena je iz Stepinčevog dosijea hrvatske… »

Buknuo požar kod Drniša

Mondo 26.07.2017
Na području Miljevaca kod Drniša buknuo je požar koji gase i dva kanadera, a na terenu je više od 20 vatrogasaca. Foto: Vlada Crne Gore/B.Ćupić ilustracija "Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila. Vatrogascima su ranije pomogla i dva kanadera… »