Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 26.07.2017

Srbija će morati da uvede obavezno srednje obrazovanje

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Sve zemlje potpisnice Agende UN o održivom razvoju, među kojima je i Srbija, moraće da uvedu obavezno srednje obrazovanje do 2030. godine, kaže šefica Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende Slavica Đukić Dejanović. Ona je dodala da će se… »

Internacionalni art kamp u Kosjeriću

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Kosjerić – Internacionalni art kamp 14. po redu biće održan od 27. jula do 11. avgusta, a ovogodišnja tema je “Eho” sa akcentom na dijalogu mladih umetnika koji će svojim umetničkim izrazima biti u prilici da iskažu forme, oblike, događaje… »

Božanić: Domaćinski, znači uložiti kada je najteže

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Čajetina - Direktorka "Gold gondole Zlatibor" Bojana Božanić odgovorila je na optužbe gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića u vezi podizanja komercijalnog kredita za izgradnju gondole i pozvala ga da odgovori građanima zašto je gradu Užicu… »

Bolest teška, nerazumevanje još teže

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Čačak - Kod sedmogodišnjeg Nemanje Jovaševića iz Preljine, prošle godine konstatovano je da boluje od Juingovog sarkoma (tumor kostiju) sa metastaznim promenama na oba plućna krila. Dečak se danas uspešno oporavlja, međutim njegovi roditelji… »

Todorović Stamatoviću: Rešite cirkus kod Vaše kuće, a Arilje i malinare ostavite na miru

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Arilje - Predsednik opštine Arilje, Zoran Todorović uputio je predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću pismo u kome se ističe da u poslednje vreme Stamatović muku srpskih seljaka koristi za "samoreklamerstvo u nadi da ćete se dograbiti još… »

Većnici sutra o izvršenju budžeta za prvih šest meseci

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Čačak - Većnici grada Čačka na sutrašnjoj sednici razmatraće izveštaj o izvršenju budžeta grada za period od 01. januara do 30. juna, kao i izveštaje o realizaciji godišnjih programa poslovanja Javog preduzeća "Gradac" i Javno komunalnog… »

Evropa plaća za brigu o starima

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Ljig, Valjevo - U Lajkovcu, Mionici i Ljigu već godinu dana funkcioniše usluga pomoći u kući. Sprovode je "Karitas" u Valjevu i zajednički centar za socijalni rad "Solidarnost" u Ljigu, finansira Evropska unija, a do sada su tu uslugu koristile 132… »

Nagrade „Beli labud“ za najuređenija dvorišta

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Gornji Milanovac - U Domu kulture održana je svečanost dodele priznanja „Beli labud“ za najlepša dvorišta i terase u opštini Gornji Milanovac, a po prvi put ova manifestacija održava se pod okriljem Opštinske uprave. Petočlana stručna… »

Osnovan socijalno – ekonomski savet, članovi neće primati naknadu za rad

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Užice - Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o zabrani Užice - Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o zabrani saobraćaja na delu trase stare Ćirine pruge, od Turice do… »

Svi putevi vode u park

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Užice – Park fest, tradicionalna užička manifestacija, koja se održava od 28. do 30. jula, donosi odličnu letnju zabavu. U Velikom parku tokom ova dva festivalska dana nastupiće neka od vodećih imena regionalne muzičke scene, saopšteno je na… »