Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.07.2017

Tropske temperature povećale potrošnju struje za 20 odsto

Nova ekonomija 26.07.2017
Tropske temperature i veća upotreba klima uređaja tokom proteklih dana povećale su potrošnju električne energije za 20 odsto u poređenju sa julom prošle godine. Potrošnja je oborila letnji dnevni rekord u potrošnji struje u Srbiji. U… »

Donald Tramp zabranio transrodnim osobama da služe u vojsci SAD-a

Nova ekonomija 26.07.2017
Posle konsultacija sa mojim generalima i vojnim ekspertima, imajte na umu da vlada SAD neće prihvatiti niti dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci u bilo kom svojstvu, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu. Odluka predsednika… »

Lončar: Hronični pacijenti neće morati stalno kod lekara, uvodimo e-recepte

Nova ekonomija 26.07.2017
Ministar zdravlja Zoran Lončar izjavio je da su prema zvaničnim podacima sve planirane zdravstvene kartice odštampane i isporučene Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Naveo je da uskoro sledi uvođenje "e-recepta", kao i da hronični… »

USAID: Potrebno bolje rešenje za finansiranje mikro, malih i srednjih firmi u Srbiji

Nova ekonomija 26.07.2017
Potrebno je bolje rešenje za finanasiranje mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Srbiji gde ona stvaraju samo 32 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok u Mađarskoj, Hrvatskoj, Češkoj i druge daju 50 do 60 odsto, rekla je danas direktorka… »

Severna Koreja preti Americi nuklearnim napadom ako probaju da svrgnu Kim Džong Una

Nova ekonomija 26.07.2017
Severna Koreja je zapretila lansiranjem nuklearnog napada "na srce Sjedinjenih Država", ako Vašington pokuša svrgnuti sadašnji režim, izvestila je u sredu južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na vest koju je objavila severnokorejska agencija… »

Uhapšen jer je voće iz EU prodavao Rusima kao voće iz Srbije

Nova ekonomija 26.07.2017
N.J. (25), iz okoline Varvarina, uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 131 milion dinara, a sebi 36 miliona dinara, saopšteno je danas. Osumnjičeni je, kao… »

Postoji mogućnost da se poveća cena maline

Nova ekonomija 26.07.2017
Očekujem da se cena maline u narednom periodu poveća, a sve činjenice na tržištu idu tome u prilog, kaže pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević. Sastanak sa predstavnicima udruženja malinara iz Vojvodine je plod naše kontinuirane… »

BRAVO! Vlasnik pekare u Prijepolju ugroženima daje besplatno hleb

Nova ekonomija 26.07.2017
Ferhat Hođaj, vlasnik pekare Arena u Prijepolju, odlučio je da pomogne ugroženim porodicama i pojedincima tako što će im davati besplatan hleb. Za ovaj humani gest čulo se nakon što je neko od njegovih sugrađana fotografisao obaveštenje koje je… »

Radnici na Koridoru 10 radili i dok su trajale najveće vrućine

Nova ekonomija 26.07.2017
Jedini domaći izvođači radova na Koridoru 10 pod kritikom su nadležnih koji od njih traže da angažuju više radnika i mehanizacije, jer ovako posao neće završiti na vreme. Radnici na Koridoru kažu da su maksimalno angažovani i da su radili i po… »

Novo vozilo može biti investicija za mala i srednja preduzeća

Nova ekonomija 26.07.2017
Za mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnike svih zanimanja, ulaganje u novo vozilo je investicija koja se dugoročno isplati. Jedan od razloga, zašto je kupovina novog službenog vozila mudra investicija, svakako je ekonomičnost. Novi automobili… »