Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.07.2017

Zbog velikih požara u Francuskoj evakuirano 10.000 ljudi

SEEbiz 26.07.2017
PARIZ - Zbog velikih šumskih požara na jugu Francuske u noći na srijedu evakuirano je 10.000 ljudi, objavili su dužnosnici. Gasitelji se bore s vatrenom stihijom blizu Bormes-les-Mimosesa na Azurnoj obali. Francuska je ranije zatražila pomoć EU-a u… »

Mihajlović: Do kraja godine od Beograda do Čačka za sat vremena

SEEbiz 26.07.2017
BEOGRAD - Imamo 200 kilometara puteva više nego pre tri godine, a u novembru očekujemo i kraj radova na deonici Srpska kuća – Levosoje na Južnom kraku Koridora X, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. Ističe da bi do kraja godine… »

Blagi rast dolara uoči odluka sa sjednice Feda

SEEbiz 26.07.2017
LONDON - Dolar je u srijedu na međunarodnim tržištima blago ojačao prema košarici najvažnijih svjetskih valuta dok ulagači čekaju nove smjernice iz američke središnje banke Fed o daljnjim potezima u monetarnoj politici po završetku današnje… »

Brnabić tražila izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije

SEEbiz 26.07.2017
BEOGRAD - Članovi Saveta za borbu protiv korupcije održali su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, nakon koga neki od njih očekuju da bi nova premijerka mogla oživeti borbu protiv korupcije. Kada su tražili da ih premijerka primi, članovi Saveta… »

Beogradska berza: Metalac najjači od marta 2008.

SEEbiz 26.07.2017
BEOGRAD - Prilično intezivno trgovanje zabeleženo je danas na domaćem tržištu akcija, a čak osam hartija je registrovalo promet veći od 1 milion RSD. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 100,9 miliona RSD (0,84 miliona EUR). Indeks BELEX15… »

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim napadom na "srce Amerike"

SEEbiz 26.07.2017
SEUL - Sjeverna Koreja je zaprijetila lansiranjem nuklearnog napada "na srce Sjedinjenih Država", ako Washington pokuša svrgnuti sadašnji režim, izvjestila je u srijedu južnokorejska izvještajna agencija Yonhap pozivajući se na vijest koju je… »

Crna Gora povećava PDV na 21%

SEEbiz 26.07.2017
PODGORICA - Skupština je danas usvojila Fiskalnu strategiju Crne Gore do 2020. godine, kao i predložene izmjene i dopune zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV)-u i o akcizama. Ministar finansija, Darko Radunović, saopštio je tokom rasprave da su… »

Kraj štrajka u Fiatu: Radnici dobili šarenu lažu

SEEbiz 26.07.2017
BEOGRAD - Dogovor je, tvrdi premijerka Brnabić, odličan, ali ne može da otkrije kakav je. U Fiatu neće da kažu. Radnici ne znaju šta je u njihovo ime dogovoreno, sindikalci beže od medija. Šta uopšte znamo o famoznom „dogovoru“? „Mi smo… »

Todorić: Napad na Vučića u Potočarima 2015. godine naređen iz vrha srpske policije

SEEbiz 26.07.2017
BEOGRAD - Advokat Vladimir Todorić, pravni zastupnik bivših policajaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića, izjavio je danas da je dopis iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH "nedvosmisleno potvrdio" da se na komemoraciji u Potočarima… »

Katalonija otvara predstavništvo u Zagrebu

SEEbiz 26.07.2017
BARCELONA - Vlada Katalonije, pokrajine na sjeveroistoku Španjolske, otvorit će idući mjesec u Hrvatskoj svoje „veleposlanstvo" koje će pokrivati zemlje jugoistočne Europe, rekla je Globusu visokopozicionirana osoba regionalne vlade u Barceloni… »