Zabava arhiva vesti 26.07.2017

Tajland, u more pušteno 1.066 kornjača da kralj živi duže

RTS 26.07.2017
Stotine ljudi na plaži u tajlandskom gradu Čonburiju, na oko 50 kilometara jugoistočno od prestonice Bangkoka, posmatrale su kako je u more pušteno 1.066 kornjača u okviru ovonedeljne proslave rođendana novog kralja Tajlanda Mahe Vadžiralongkorna… »

Oproštaj od Cuneta uz pesmu „Kafu mi, draga, ispeci"

Politika 26.07.2017
Članovi porodice, prijatelji i saradnici oprostili su se danas od jednog od najvećih pevača izvorne i starogradske muzike Predraga Cuneta Gojkovića na komemoraciji u Kamenoj sali Radio Beograda. Komemoracija je počela minutom ćutanja, a pre toga je… »

Čudo u Plaskovcu: Broj osam na koštici kajsije

Dnevnik 26.07.2017
TOPOLA: Vladan Milivojević iz sela Plaskovac kod Topole, našao je neobičnu košticu kajsije na kojoj je precizno urezan broj osam. "Gajim kajsiju oko 15 godina, imam zasad od 100 stabala i svaki put kad pojedem kajsiju ostavim košticu da pojedem njen… »

Bivša devojka Ace Lukasa progovorila: Neću sebi oprostiti nikad!

Svet plus 26.07.2017
Branislava Pašalija, prvi put nakon raskida sa Acom Lukasom otvorila je dušu i otkrila pojedine detalje iz svog privatnog života. Iako su se zabavljali samo mesec dana, Branislava kaže da sebi nikada neće oprostiti vezu sa Acom Lukasom: "Žao mi je… »

IZNENAĐENJE ZA SVE: Milica Dabović otkrila pol deteta!

Svet 26.07.2017
Milica Dabović je za današnji broj magazina Story otkrila da je saznala pol bebe. “Kada mi je doktorka rekla da ću dobiti sina, suze su mi krenule niz lice. Bila sam neizmerno srećna, ali sam se i dobro isplakala”, navela je slavna košarkašica… »

Ani Kokić pozlilo u Crnoj Gori: Odmah nakon nastupa primljena u bolnicu!

Kurir 26.07.2017
Pevačici Ani Kokić je nakon nastupa u Sutomoru u subotu uveče pozlilo, nakon čega je primljena u bolnicu, gde su joj odmah dali infuziju. Ana Kokić je poslednjih meseci preopterećena obavezama. Nastupa skoro svaki dan, a otkako je krenula letnja… »

Iznenađujuće otkriće: Mesec je pun vode

B92 26.07.2017
Stare vulkanske naslage na Mesecu otkrivaju nove dokaze u unutrašnjoj građi Zemljinog pratioca i sugerišu da se u njemu nalazi znatna količina vode. Koristeći satelitske podatke, naučnici Braun univerziteta proučavali su piroklastične naslage… »

Ko se stidi Tita, a ko se njime ponosi?

RTS 26.07.2017
I 37 godina posle smrti, Josip Broz Tito je neiscrpna tema i najzanimljivija ličnost regiona. Ponovo, pre mesec dana, u fokus ga je stavila inicijativa da se u Zagrebu promeni ime Trga maršala Tita. Sada je aktuelan i zbog mape ulica i trgova koji nose… »

Žena uništila 54 violine bivšeg muža

RTS 26.07.2017
Jedna žena je u Japanu uhapšena zbog uništavanja 54 violine i 70 gudala koji su pripadali njenom bivšem mužu, navodi se u saopštenju tamošnje policije. Vrednost uništenih instrumenata je procenjena na više od 800.000 evra. „Žrtva traži… »

Kamere u radnjama vas neće samo snimati…

Mondo 26.07.2017
...već bi uskoro prodavcima mogle da otkriju i kako se osećate. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Američki trgovinski lanac Volmart (Wal-Mart) razvija tehnologiju za prepoznavanje i analiziranje izraza lica kupaca dok stoje u redu za kasu, kako bi… »