Arhiva vesti 31.07.2017

Teška nesreća kod Čajetine

RTS 31.07.2017
Jedna osoba je poginula, a tri su povređene u saobraćajnoj nesreći kod Čajetine. Sudarila su se dva automobila koje su išla iz suprotnih smerova, javlja dopisnik RTS-a. Policija je izašla kako bi izvršila uviđaj.… »

Saopštenje NBS povodom zabrane onlajn plaćanja na tuđe ime

BizLife 31.07.2017
Foto: Pixabay U medijima se pojavila vest da je Narodna banka Srbije poslala dopis bankama da obaveste klijente da plaćanje bilo kojih računa preko interneta koji su na tuđe ime nije više dozvoljeno. “Dobili smo ovaj dopis pre nekoliko dana i svi… »

Poruka predsednika svetskim silama (video)

Mondo 31.07.2017
Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Evo šta Vučić kaže i o slučaju "dron" i izručenju Morine i pisanju medija o BIA... On je… »

Čekanje na Batrovcima oko sat i po, iz Bugarske 60 minuta

B92 31.07.2017
Beograd -- Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, putnička vozila čekaju oko 90 minuta, dok su na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske zadržavanja oko 45 minuta. Osim toga, prema podacima Uprave granične policije, na ulazu u Srbiju iz… »

Nedimović: Stranci će moći da kupe do dva hektara zemljišta u Srbiji

Beta 31.07.2017
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će poljoprivredno zemljište u Srbiji moći da kupuju stranci koji imaju prebivalište u Srbiji i to samo do dva hektara, a da bi iskoristili to pravo moraće da prodju kroz rigorozne kontrolne… »

Đorđević: Simonović bi mogao da propusti EP

B92 31.07.2017
Selektor košarkaše reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Marko Simonović blizu toga da propusti Evropsko prvenstvo zbog povrede palca. Simonović se posle dva dana boravka u Beogradu i pregleda ponovo priključio reprezentaciji… »

Pens: Poruka Baltiku, Gruziji i Crnoj Gori – Amerika je uz vas

Politika 31.07.2017
TALIN – Potpredsednik SAD Majk Pens stigao je večeras u posetu estonskoj prestonici Talinu, kojom započinje četvorodnevnu evropsku turneju tokom koje će obići Baltik, Gruziju i Crnu Goru i izjavio da ovim zemljama nosi „veoma jednostavnu… »

Vojna obuka za sve građane!

Večernje novosti 31.07.2017
Ministar aleksandar Vulin najavio uvođenje mogućih novina u koncept nacionalne odbrane. Ideja da se najšire stanovništvo obuči veštinama korisnim za odbranu zemlje. PROCES vojne obuke trebalo bi da prođu i građani koji nisu pripadnici vojske -… »

PSS traži ostavku načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a zbog smrti vatrogasca

Beta 31.07.2017
Policijski sindikat Srbije (PSS) zatražio je ostavku načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića pošto je vatrogasac Milan Rmuš, koji je 19. jula zadobio teške opekotine prilikom gašenja požara na Adi, danas preminuo na… »

Iz Kremlja poručili Peskov: Na Vašingtonu je da odluči koga od diplomata će poslati kući!

Kurir 31.07.2017
MOSKVA - Na Vašingtonu je da odluči ko će od zaposlenih u američkim ambasadama i konzulatima otići iz Rusije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "To je izbor Sjedinjenih Američkih Država, koji se tiče i diplomata i tehničkog… »