Beograd arhiva vesti 31.07.2017

Izgorele dve kuće u požaru u Mirijevu

Politika 31.07.2017
U požaru koji je oko 14 časova zahvatio pet objekata u Orlovskom naselju u Mirijevu jedna osoba je zadobila lakše opekotine. U potpunosti su izgorele dve kuće, a samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i komšija, stanara mirijevskog naselja… »

Apel za racionalnu potrošnju vode

Studio B 31.07.2017
Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ registrovalo je u prethodnom periodu od tri do šest puta uvećanu potrošnju vode u rubnim delovima gradai zbog toga apelovalo na potrošače da vodu troše racionalno. Kako je navedeno u… »

Plaćanje Bus Plusa i karticama

Danas 31.07.2017
Kompanija Bus Plus saopštila je danas da će građani do kraja godine javni gradski prevoz moći da plaćaju i putem platnih kartica, zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, prislanjanjem same kartice na validator. Mogućnost… »

Posle sedam godina: završena prva faza "Veletržnice", sada se još samo čeka dozvola

Blic 31.07.2017
Posle višegodišnjeg čekanja i mnogobrojnih problema, do konačnog otvaranja, "Veletržnicu Beograd" deli još samo upotrebna dozvola. Već od "kamena temeljca" projekat ima probleme. Od milionskih dugova (u evrima) prema izvođačima radova… »

Obavezno tuširanje posle kupanja na Lidu i Adi Ciganliji

Studio B 31.07.2017
Gradski zavod za javno zdravlje preporučio je građanima da se posle kupanja na Lidu u Zemunu i Adi Ciganliji obavezno tuširaju kao i da budu oprezni kako ne bi progutali rečnu vodu. Na kupalištu Lidu u vodi su pronađene bakterije fekalnog porekla i… »

Umro vatrogasac povređen u gašenju požara na Adi Huji

Studio B 31.07.2017
Vatrogasac koji je bio povređen prilikom gašenja požara na Adi Huji preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji, potvrđeno je u MUP-u. Vatrogasac Milan Rmuš zadobio je teške opekotine u požaru 19. jula u fabrici „Avala Kartonka“ na Adi Huji. Osim… »

Relativno mirna noć u Beogradu: Žena lakše povređena u udesu u Zemunu, tegobe mučile hronične bolesnike

Kurir 31.07.2017
U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Zemunu lakše je povređena jedna žena, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da se saobraćajna nezgoda dogodila sinoć oko 19 časova u Ulici cara Dušana i da je… »

Velike promene u busplusu: Ovih dana se menjaju svi validatori u prevozu, a ovo je razlog!

Kurir 31.07.2017
Beograđani su prethodnih dana mogli da zapaze jednu novinu u javnom gradskom prevozu. Naime, u pojedinim autobusima, tramvajima i trolejbusima instalirani su novi, moderniji busplus validatori. Dizajn je blago izmenjen, futuristički. Kartica se više ne… »

Škola dobila novu fasadu, a sanirana i ograda

Blic 31.07.2017
Prema planu uređenja osnovnih škola, tokom jula završena je sanacija ograde oko OŠ „Branislav Nušić”, betoniranje stepenica i prilaznih staza oko škole, a uređena je i nova fasada na zgradi. Predsednik opštine Aleksandar Savić posetio je ovu… »

Video koji oduzima dah: Pogledajte kako je Beograd predstavila "Nacionalna geografija"

Blic 31.07.2017
Časopis Nacionalna geografija objavio je na svom sajtu video prilog o Beogradu, u kojem su predstavljene najpoznatije lokacije srpske prestonice u brzom protoku vremena, a u opisu filma hvali Beograd i ističe da je to jedan od najstarijih gradova u… »