Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.07.2017

Pens na Baltiku: Ruska agresija najveća pretnja

Glas Amerike 31.07.2017
Potpredsednik SAD Majk Pens stigao je u posetu Baltičkom regionu I rekao da za te zemlje ne postoji veća pretnja od “aveti ruske agresije”. Pens je obećao podršku NATO saveznicama Estoniji, Litvaniji I Letoniji. “U ovom momentu Rusija traži… »

SAD i saveznici razmatraju mere protiv Pjongjanga

Glas Amerike 31.07.2017
Predsednik Donald Tramp započeo je hitnu rundu diplomatskih konsultacija povodom severnokorejskih proba interkontinentalnih balističkih raketa. Tramp je telefonom skoro sat razgovarao sa japanskim premijerom Šinzom Abeom u nedelju. U saopštenju iz… »

Preminuo Sem Šepard

Glas Amerike 31.07.2017
Sem Šepard, dobitnik Pulicerove nagrade za dramu i kandidat za Oskara za glumu, ugledni autor čiji su se komadi bavili temama porodice i muževnosti na američkom zapadu preminuo je u 74. godini. Predstavnik porodice saopštio je da je Šepard umro u… »

Entoni Skaramuči napušta Belu kuću

Glas Amerike 31.07.2017
Entoni Skaramuči napušta mesto direktora za komunikacije Bele kuće, navodi se u saopštenju portpatola Bele kuće objavljenom na njihovom sajtu. "Gospodin Skaramuči je smatrao da je najbolje da novom šefu osoblja Bele kuće, Džonu Keliju, da… »

Odlazak legende - preminula Žana Moro

Glas Amerike 31.07.2017
Legendarna francuska glumica hrapavog glasa Žana Moro preminula je u 90-oj godini života. Američki reditelj Orson Vels je svojevremeno opisao kao “najbolju glumicu sveta”. U svojoj dugoj, bogatoj karijeri, Žana Moro je možda najpoznatija po ulozi… »

Džon Keli položio zakletvu kao šef osoblja Bele kuće

Glas Amerike 31.07.2017
Džon Keli, penzionisani general Marinskog korpusa položio je zakletevu kao novi šef osoblja Bele kuće a zadatak mu je da pokuša da uvede red u kabinet Donalda Trampa šest meseci po dolasku nove administracije na vlast. Tramp je u petak smenio Rajnsa… »

Čeka se Trampov potpis na sankcije Rusiji, Moskva preti odmazdom

Glas Amerike 31.07.2017
Očekuje se da će predsednik Donald Tramp potpisati zakon o novim sankcijama protiv Rusije, Irana i Severne Koreje. I dok Vašington čeka predsednikov potpis, Rusija obećava odmazdu, ukoliko kaznene mere budu sprovedene. Zakon o sankcijama je podstakao… »

Granica SAD i Kanade takođe izazov za bezbednost

Glas Amerike 31.07.2017
Planovi predsednika Trampa da izgradi bezbednosni zid duž američko-meskičke granice dobro su poznati, ali mnogi smtarju da i severna granica SAD sa Kanadom predstavlja izazov za bezbednost obe zemlje. Preko te granice, u oba smera, krijumčare se i… »

Tači sa američkim kongresmenom Nunesom

Glas Amerike 31.07.2017
Kosovo je dobilo pedeset troje novih sudija. Oni su zakletvu položili pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji je i potpisao njihovo imenovanje. Predsednik Kosova se sastao i sa američkim kongresmenom Devinom Nunesom. Predsednik Kosova Hašim… »

Maduro proglasio izbore u Venecueli uspelim

Glas Amerike 31.07.2017
Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro izjavio je da su izbori za Ustavotrovnu skupštinu bili uspešni. Ipak, EU, Kolumbija, SAD, Meksiko, Španija i još sedam zemalja najavljuju da neće priznati legitimitet Ustavotvorne skupštine. Peru najavljuje… »