Izvor: Južne vesti arhiva vesti 31.07.2017

Ružić: Ne može da se kupuje socijalni mir zapošljavanjem u državnoj službi

Južne vesti 31.07.2017
Zakon o zabrani zapošljavanja je politički i neće biti ukinut iako bi to svi mi voleli, tvrdi ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, i najavljuje da će nastaviti da smanjuje broj zaposlenih u lokalnim samoupravama. On ipak… »

Otvara se još jedan bazen u Doljevcu

Južne vesti 31.07.2017
Pored 3 postojeća, akva-park u Doljevcu dobiće još jedno mesto za kupanje. Posetioci ovog vodeno-zabavnog kompleksa nadomak Niša moći će da se rashlade u novom bazenu od 1. avgusta. Otvaranje je u 10 sati, a organizatori su tog dana odlučili da… »

Menja se radno vreme pojedinih objekata niškog Narodnog muzeja

Južne vesti 31.07.2017
Jedan od najposećenijih objekata niškog Narodnog muzeja Ćele-kula će, prema najavama, od 7. avgusta biti otvorena za posetioce i ponedeljkom, od 10 do 15 sati. Od 1. avgusta se menja i radno vreme Arheološke sale, a posetioci mogu da obiđu i… »

Hapšenja zbog droge u Leskovcu i Lebanu

Južne vesti 31.07.2017
U dve odvojene akcije leskovačka policija je pronašla skoro kilogram marihuane, heroin, spid, ekstazi i morfin, zbog čega je uhapšen jedan Beograđanin i još dve osobe iz Lebana. U prvoj akciji policija je pretresom stana u Leskovcu u kom boravi… »

Grad Niš za prvih 6 meseci najviše zaradio od prodaje zemljišta

Južne vesti 31.07.2017
Najviše para za prvih 6 meseci 2017. godine slilo se u budžet Niša od prodaje zemljišta, dobara i usluga, ali i poreza, pa su prihodi, u odnosu na isti period prošle godine, veći za 15 %, kažu u gradskom Sekretarijatu za finansije. Za 25 % manje se… »

Novaković odlazi iz “Želje”

Južne vesti 31.07.2017
Posle 5 godina Igor Novaković više neće biti na čelu Rukometnog kluba Železničar iz Niša. On odlazi sa, kako kaže, najteže funkcije koju je obavljao, jer postoji trenutak kad “pritisak ne može više da se izdrži”. Novaković kaže da je… »

Milija Miletić premijerki poklonio vunene čarape

Južne vesti 31.07.2017
Pozivajući Anu Brnabić na predstojeću "Belmužijadu", narodni poslanik Milija Miletić je poklonio premijerki vunene čarape i proizvode svrljiškog kraja, a od nje je zatražio da Vlada pomogne u dovođenju investitora u Svrljig, predajući joj… »

Uništena balon sala škole “Kralj Petar Prvi” u Nišu

Južne vesti 31.07.2017
Sala u kojoj su učenici Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” imali časove fizičkog poslednjih desetak godina, tokom vikenda je potpuno uništena. Policija traži počinioce. Cerada balon sale je isečena na mnogo mesta, a nekoliko parčeta je potpuno… »

Novi bulevar u Nišu do kraja godine

Južne vesti 31.07.2017
Ulica koja spaja bulevare Nikola Tesla i 12. februar, do kraja godine bi trebalo da postane i sama bulevar, najavljuje Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Zasad je “radni naziv” Somborski, a njegova dužina biće oko 535 m i… »

Knežević: Radnici propalih preduzeća da veruju u državu

Južne vesti 31.07.2017
Iako ih je država više puta izneverila, a poslednji put nakon sedmodnevne posete tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića Nišu, aktuelni ministar privrede Goran Knežević poziva radnike propalih preduzeća u Nišu da budu strpljivi i “da veruju da… »