Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 31.07.2017

Vučić: Priznajem da sam se promenio, samo se magarci ne menjaju

Nova ekonomija 31.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da želi, u vezi Kosova, da krene novim putem i da, iako Srbi za to još nisu spremni, neće popuštati. "Lako je reći - idite i borite se za Kosovo. Međutim to nas je uvek vodilo u rat. Želim da krenem… »

Nedimović: Nećemo lako dati oranice stranim državljanima

Nova ekonomija 31.07.2017
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će "srpske oranice moći da kupuju stranci koji imaju prebivalište u našoj zemlji, i to samo do dva hektara". Da bi iskoristili to pravo, kako je naveo, moraće da prođu kroz rigorozne kontrole… »

Ljajić: Građani ne brinite, jeftini hleb neće poskupeti

Nova ekonomija 31.07.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da hleb neće poskupeti i da građani ne treba da brinu zbog toga. On je za RTS rekao da Uredba o zaštiti cene hleba od brašna Tip 500 važi deset godina i predstavlja meru kojom se… »

Petrović: Učešće javnog duga u BDP-u mora biti ispod 50 odsto

Nova ekonomija 31.07.2017
Predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović izjavio je da se pripremaju izmene Zakona o budžetskom sistemu kojima će biti regulisano da učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) bude ograničeno na ispod 50 odsto. Prema sadašnjim… »

Firma Napred razvoj postala većinski vlasnik Energoprojekta

Nova ekonomija 31.07.2017
Beogradska građevinska firma Napred razvoj danas je otkupila oko 17 odsto akcija Energoprojekta i postala većinski vlasnik te kompanije, saznaje Beta. Država koja je vlasnik 33,58 odsto akcija Energoprojekta nije prodala svoj udeo. Generalni direktor… »

NBS zabranila plaćanje računa na tuđe ime preko interneta

Nova ekonomija 31.07.2017
Narodna banka Srbije poslala je dopis bankama da obaveste klijente da plaćanje bilo kojih računa preko interneta koji su na tuđe ime nije više dozvoljeno. "Dobili smo ovaj dopis pre nekoliko dana i svi smo bili u čudu. Već smo počeli da… »

Produžen rok za izdavanje koncesije aerodroma Nikola Tesla

Nova ekonomija 31.07.2017
Vlada Srbije i AD Aerodrom objavili su obaveštenje o produženju rokova u postupku za davanje koncesije za aerodrom "Nikola Tesla" do 23. oktobra 2017. godine, prenosi Politika. Poziv je prvobitno objavljen 10. februara u Službenom glasniku, a osim… »

NBS: Nije tačno da smo onemogućili onlajn plaćanje

Nova ekonomija 31.07.2017
Narodna banka Srbija saopštila je da nije onemogućila on-lajn plaćanja već je zbog uočenih zloupotreba reagovala dopisom bankama da se spreči kršenje zakona. Narodna banka Srbije saopštila je da je utvrdila da se značajan broj fizičkih lica bavi… »

Bus Plus će moći da se plati prislanjanjem Masterkarda na validator

Nova ekonomija 31.07.2017
Kompanija Bus Plus saopštila je da će građani do kraja godine javni gradski prevoz moći da plaćaju i putem platnih kartica, zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, prislanjanjem same kartice na validator. Mogućnost beskontaktne… »

Kako u Srbiji pokrenuti sopstveni biznis i obogatiti se?

Nova ekonomija 31.07.2017
Bez spremnih nekoliko hiljada evra početnog kapitala, ma kako domišljati bili, mladi preduzetnici teško mogu da pokrenu sopstveni biznis. Poslovne ideje koje na prvi pogled zahtevaju ulaganja manja od hiljadu evra, po pravilu podrazumevaju zemlju u… »