Izvor: RTV arhiva vesti 31.07.2017

Nesreća kod Čajetine - jedna žrtva, tri osobe povređene

RTV 31.07.2017
ČAJETINA - Jedna osoba je danas poginula, a tri su povređene u saobraćajnoj nesreći kod Čajetine, javio je RTS. Kako se navodi, sudarila su se dva automobila koje su išla iz suprotnih smerova. Policija je izašla kako bi izvršila uviđaj.… »

Vučić: Neću popustiti, iako Srbi još nisu spremni

RTV 31.07.2017
BERN/KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da želi, u vezi sa Kosovom, da krene novim putem i da, iako Srbi za to još nisu spremni, neće popuštati. "Lako je reći - idite i borite se za Kosovo. Međutim to nas je uvek vodilo u… »

Maduro proglasio pobedu na izborima

RTV 31.07.2017
KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro proglasio je danas pobedu na izborima za Ustavotvornu skupštinu. "Imamo Ustavotvornu skupštinu", rekao je Maduro obraćajući se na stotinama pristalica u Karakasu, nakon što je izborna komisija saopštila… »

Privredni rast Srbije 1,3 odsto u drugom kvartalu

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu 2017. godine iznosio je u stalnim cenama 1,3 odsto na godišnjem nivou, prema fleš proceni Republičkog zavoda za statistiku. Obračun kvartalnog BDP za drugo tromesečje 2017… »

Čekanje na Batrovcima oko 90 minuta

RTV 31.07.2017
NOVI SAD - Prema podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije, putnička vozila čekaju oko 90 minuta dok su na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske zadržavanja oko 45 minuta. Na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske… »

Nedimović: Nećemo lako dati zemlju strancima

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da će "srpske oranice moći da kupuju stranci koji imaju prebivalište u našoj zemlji, i to samo do dva hektara, a da bi iskoristili to pravo, moraće da prođu kroz rigorozne… »

"Neće biti poskupljenja hleba"

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Neće biti povećanja cene hleba, te nema razloga da se građani plaše, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je pojasnio da je Uredba o zaštiti cene hleba za najsiromašnije građane važila 10 godina, da se… »

Uvesti u proces obuke i one koji nisu pripadnici vojske

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider", ističući da je visoka obučenost starešina i svakog našeg vojnika od najvećeg mogućeg značaja za vojsku, saopšteno je iz… »

Umro vatrogasac povređen na Adi Hjui

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Vatrogasac koji je povređen prilikom gašenja požara na Adi Huji umro je na Vojnomedicinskoj akademiji, potvrđeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova, javila je televizija N1. On je teške opekotine zadobio u požaru 19. jula u… »

Morina zatražio politički azil u Hrvatskoj

RTV 31.07.2017
BEOGRAD - Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova primilo je zahtev za politički azil Ismaila Morine, osumnjičenog da je pre tri godine dronom prekinuo utakmicu fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, javila je danas agencija Hina… »