Izvor: Sandžak press arhiva vesti 31.07.2017

Učenici će imati i jesenji raspust

Sandžak press 31.07.2017
Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počinje u petаk, 1. septembrа, а učenici će pored ljetnjeg, zimskog i prolećnog raspusta imati i kratak jesenji raspust. Jesenji rаspust je 9. i 10. novembrа а kako zatim sledi… »

Velikosrpska logika Mladena Ivanića: Sarajevo odgovorno za loše odnose BiH sa Srbijom

Sandžak press 31.07.2017
Sarajevo, Banja Luka – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da ključni korak u poboljšanju odnosa Srbije i BiH moraju da naprave bošnjački lideri, jer predstavnici srpskog i hrvatskog naroda nikada nisu imali probleme u odnosima… »

Sandžak – U požaru izgorela dva stana

Sandžak press 31.07.2017
Priboj – U požaru koju je izbio rano jutros u potkrovlju zgrade u ulici Limskoj broj 5 u Priboju, izgorela su dva stana i krovna konstrukcija trospratne zgrade. Niko nije povređen, a tokom gašenja požara iz zgrade su bili evakuisani svi stanari… »

Grujić u Novom Pazaru: Tekstilna industrija biće deo dualnog obrazovanja

Sandžak press 31.07.2017
Šest najuglednijih kompanija tekstilne industrije od naredne školske godine biće uključeno u dualno obrazovanje kroz saradnju sa Školom za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara, najavila je savetnica ministra prosvete za dualno obrazovanje… »

Zbog prirodnih ljepota Sjenica postala jedinstvena turistička destinacija

Sandžak press 31.07.2017
Pogled na uklještene meandre Uvca i Sjeničko jezero, grandiozne ptice – bjeloglave supove, kilometarski duge pećine, bogata flora i fauna, zdrava hrana, gostoprimstvo i prijatan boravak su ovaj kraj, još od prošle godine, uvrstili u jednu od tri… »

Saudijska Arabija: Zaplijenjena droga sakrivena u okvirima levhi sa kur'anskim ajetima

Sandžak press 31.07.2017
Carinici na međunarodnom aerodromu Kralj Khalid, u glavnom gradu Saudijske Arabije, uspjeli su osujetiti dva odvojena pokušaje krijumčarenja 11.000 komada captagon tableta sakrivenih u okvirima levhi na kojima se nalaze dijelovi kur'anskih ajeta… »

Muškarac osuđen za silovanje trogodišnje djevojčice javno pogubljen u Jemenu

Sandžak press 31.07.2017
Hiljade ljudi se okupilo danas u Sani, glavnom gradu Jemena, da bi prisustvovalo javnom pogubljenju muškarca koji je osuđen zbog silovanja i ubistva trogodišnje djevojčice, javljaju agencije. Mohammed al-Moghrabi (41) je osuđen na smrt na sudu kojeg… »

Međedović vicešampion Evrope

Sandžak press 31.07.2017
Mladi teniser iz Novog Pazara Hamad Međedović osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu za uzrast do 14 godina, koji se prethodnih dana održavao u češkom gradu Most. Naš talentovani as izgubio je u finalu od prvog favorita, Danca Holgera Vitusa… »

MOK organizirao spektakularni pohod na Visitor

Sandžak press 31.07.2017
Muslimanski omladinski klub uspješno organizirao druženje i pohod na planinu Visitor u Plavu za svoje članove i aktiviste. U 9 sati ujutro prijavljeni pohodnici okupili su se na Trgu Mula Jakupa Kardovića, odakle su organizirano kombi vozilima… »

Država izvlači FAP iz beznađa

Sandžak press 31.07.2017
Bio je dugo „na leru” i počeo da kreće nizbrdicom bez kočnica, pa jedva zaustavio taj opasan hod i sada polako, s pola gasa, polazi napred. Taj „teretnjak”, pribojski FAP, proizvođač kamiona bremenit teretom ogromnih dugova i po teškoćama… »