Izvor: SEEbiz arhiva vesti 31.07.2017

Vučić o Kosovu; Iako Srbi još nisu spremni, neću popustiti

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da želi, u vezi sa Kosovom, da krene novim putem i da, iako Srbi za to još nisu spremni, neće popuštati. "Lako je reći – idite i borite se za Kosovo. Međutim, to nas je uvek vodilo u rat… »

Nedimović: Stranci će moći da kupe do dva hektara zemljišta u Srbiji

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će poljoprivredno zemljište u Srbiji moći da kupuju stranci koji imaju prebivalište u Srbiji i to samo do dva hektara, a da bi iskoristili to pravo moraće da prodju kroz rigorozne… »

Ljajić: Neće biti poskupljenja hleba

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za RTS da hleb neće poskupeti i da građani ne treba da brinu zbog toga. Mi produžavamo Uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip 500 iz preventivnih razloga, rekao je… »

Vulin: Najšire stanovništvo da se obuči da brani zemlju

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider" i izjavio da država mora da nađe način da ponovo u proces obuke uvede i one koji nisu pripadnici vojske, saopštilo je Ministarstvo. "Bez obzira… »

Napred razvoj preuzeo Energoprojekt Holding

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Građevinsko preduzeće “Napred razvoj” je otkupilo dovoljno akcija i steklo većinsko vlasništvo nad “Energoprojektom”, nezvanično saznaje RTS. Ponuda za preuzimanje akcija koju je dao Dobroslav Bojović, vlasnik firme "Napred razvoj"… »

Dačić: Razgraničenje na KiM moguće trajno kompromisno rešenje

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je razgraničenje na ono "što je srpsko i što je albansko", "jedno moguće trajno kompromisno rešenje" u predstojećem dijalogu o Kosovu i Metohiji. Dačić je u autorskom tekstu za "Blic"… »

Beogradska berza: Jubmes najprometniji, NIS oborio BELEX15

SEEbiz 31.07.2017
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u sedmici doneo je pad tržišta i odličan promet od 168,5 miliona RSD (1,4 miliona EUR). Indeks najlikidnijih akcija, BELEX15, oslabio je 0,8% na 722,9 poena. Ubedljivo najprometnija akcija bila je Jubmes banka (JMBN) koja… »

Cijene nafte i dalje na najvišoj razini u u dva mjeseca

SEEbiz 31.07.2017
SINGAPUR – Na svjetskim tržištima cijene nafte u ponedjeljak su nakratko dotaknule najvišu razinu u posljednja dva mjeseca, poduprte smanjenjem američkih zaliha i prijetnjama mogućih sankcija protiv OPEC-ove članice Venezuele. Na londonskom… »

Amerikanci uspješno ispitali sustav za obranu od balističkih projektila

SEEbiz 31.07.2017
WASHINGTON - Sjedinjene Države su uspješno ispitale sustav za obranu od balističkih projektila srednjeg dometa, u okolnostima krize sa Sjevernom Korejom koja je u petak ispalila interkontinentalni projektil i tvrdi da sada može gađati američki… »

Zagreb, Istra i Primorsko-goranska županija iznad državnog prosjeka po ekonomskoj snazi

SEEbiz 31.07.2017
ZAGREB - Grad Zagreb, Istarska i Primorsko-goranska županija iznad su državnog prosjeka gospodarske snage, dok su najslabije Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija, pokazuje indeks gospodarske snage Hrvatske… »