Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 31.07.2017

Putin: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju

Slobodna Evropa 31.07.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin kazao je u nedelju u intervjuu za Vesti TV da 755 američkih diplomata mora napusti Rusiju, kao i da bi Moskva mogla da razmotri i druge, dodatne mere, u odgovor na najnovije sankcije Vašingtona, prenosi Rojters. Putin je… »

Morina uložio žalbu na izručenje, ali zatražio i azil

Slobodna Evropa 31.07.2017
Osim žalbe Vrhovnom sudu Hrvatske na odluku o izručenju Srbiji, albanski državljanin Ismail Morina, čije izručenje Srbija traži zbog drona sa zastavom na utakmici sa Albanijom u Beogradu 2014. godine, zbog straha da u slučaju izručenja u Srbiji ne… »

SAD i Japan: Ozbiljna i rastuća pretnja iz Severne Koreje

Slobodna Evropa 31.07.2017
Sjedinjene Američke Države i Japan izrazili su zabrinutost zbog "ozbiljne i rastuće pretnje" koju predstavlja Severna Koreja koja je u petak ispalila interkontinentalnu balističku raketu koja može, kako tvrdi Pjongjang, do stigne do američke… »

Radnici 'Goše' još čekaju konkretnu ponudu rukovodstva

Slobodna Evropa 31.07.2017
Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke još uvek čekaju konkretnu ponudu rukovodstva za rešavanje njihovih zahteva - isplatu zaostalih plata, koje pojedinačno iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu… »

Los Angeles postigao dogovor sa MOK o Olimpijskim igrama 2028.

Slobodna Evropa 31.07.2017
Los Angeles je postigao sporazum sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) o domaćinstvu za Olimpijske igre 2028. godine. Tu informaciju potvrdila je kancelarija predsjednika Gradskog vijeća Herba Wessona. Taj sporazum praktično znači da će… »

SPC za RSE: Nije odobren zahtev Makedonije

Slobodna Evropa 31.07.2017
“Nadležni crkveni organ, iz razloga koji su dobro poznati, a nisu se promenili već niz godina, nije odobrio posetu državne delegacije Republike Makedonije manastiru Svetoga Prohora”, navodi se u pisanoj izjavi Informativne službe Srpske… »

Ubijeni napadači na Ambasadu Iraka u Avganistanu

Slobodna Evropa 31.07.2017
Napad Islamske države na Ambasadu Iraka u Kabulu završen je danas pošto su ubijeni svi napadači, ali nema jasnih informacija o drugim žrtavama, prenosi Asošijeted pres. Napad je počeo kada je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv ispred kapije… »

Umrla glumica Žana Moro

Slobodna Evropa 31.07.2017
Glumica Žana Moro, jedna od najvećih filmskih zvezda u Francuskoj od sredine 20 veka, umrla je u 89. godini, saopštio je danas njen agent. Tokom karijere sarađivala je sa Fransoom Trufoom, Orsonom Velsom, Vimom Vendersom i ostalim slavnim režiserima… »

Srbija: Desetine nerešenih napada na novinare

Slobodna Evropa 31.07.2017
U Srbiji je u ovoj godini prijavljeno 48 napada na novinare, pokazuje baza podataka Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Iako je nasilje nad medijskim uposlenicima u porastu, napominju u NUNS-u, ovakve slučajeve nadležni i dalje sporo rešavaju… »

Rumunija: Rogozin hteo da ismeva zabranu EU

Slobodna Evropa 31.07.2017
Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu izjavio je danas da je zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin "s predumišljajem" pokušao da uđe u rumunski vazdušni prostor, znajući da je na listi zvaničnika kojima je zabranjen ulaz u EU… »