Politika arhiva vesti 31.07.2017

Vučić: Nisam izašao sa predlogom o Kosovu, nećemo u NATO

Beta 31.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je nema nikakav predlog pred dijalog o Kosovu i da će predlog izneti tek kada sasluša sve političke i društvene aktere. "Prekinite da izmišljate. Poziv na dijalog je poziv na razgovor. Ni sa… »

Ljajić: Stanje zamrznutog konflikta na Kosovu protiv intresa Srbije

Beta 31.07.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajijć izjavio je danas da je stanje zamrznutog konflikta na Kosovu protiv interesa Srbije i da je zato dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao sa idejom o unutrašnjem dijalogu o… »

Advokat: Morina zatražio politički azil u Hrvatskoj

Dnevnik 31.07.2017
ZAGREB, PRIŠTINA: Ismail Morina, osumnjičeno da je pre tri godine dronom prekinuo utakmicu fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, podneo je zahtev za međunarodnu zaštitu u Hravtskoj pre 12 - 13 dana, kako ne bi bio izručen Srbiji… »

Mustafa: Raznovrsnost rešava problem

Danas 31.07.2017
Niko ne treba da koristi poziciju političke moći i dominacije da inicira unutrašnji dijalog, kao što to radi predsednik Srbije. Ali možemo da iskoristimo raznovrsne političke stavove da nađemo najbolje zajedničko rešenje za probleme sa Srbijom… »

Vučić i ambasador Iraka: Velike mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje dve zemlje

Blic 31.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći irački ambasador Kasim Akser Hasan Ali ocenili su danas da su odnosi dve zemlje dobri i da postoje velike mogućnosti za njihov dalji razvoj, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji. Kako je saopšteno… »

Ministar: Zabrana zapošljavanja biće uzkinuta kada se ispune zacrtani ciljevi

Blic 31.07.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas u Nišu da bi broj izvršilaca (činovnika) u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji do kraja 2018. godine trebalo da bude 100.700, dok ih je u 2013. godini bilo 123.700… »

Stojanović: Srbi sa Kosova i Metohije podržali inicijativu Vučića o unutrašnjem dijalogu

Blic 31.07.2017
Srbi sa Kosova i Metohije podržali su inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu, jer kako su naveli, svesni su okolnosti u kojima žive, saopšteno je danas iz kabineta zamenika predsednika odlazeće Vlade Kosova… »

Dačić pozvao Zagreb da ne sufinansira Tompsonov nastup

B92 31.07.2017
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je hrvatsku vladu da preispita odluku o sufinansiranju nastupa pevača Marka Perkovića Tompsona. "Najavljeno učešće hrvatskog pevača Tompsona u obeležavanju Oluje, koji sa sobom nosi… »

Srbiji nedostaju inspektori

RTV 31.07.2017
NIŠ - Srbiji nedostaju inspektori, što je problem koji se ponavlja u svim okruzima u Srbiji. To je jedan od zaključaka sastanka ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa načenicima okruga u Nišu. Vlada Srbije poslednjih godina, ali… »

Vučić: Dobro je što se čuju različiti glasovi o KiM

RTS 31.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro što se čuju različiti glasovi o Kosmetu, od Tadićeve ideje do Vojislava Šešelja i Lazareve kletve, pa do tri-četiri predloga koja su stigla iz Vlade. Istakao je da je uputio poziv na… »