Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 03.08.2017

Medvedev: SAD nam je objavio trgovinski rat

Al Jazeera 03.08.2017
Američki predsjednik Donald Trump potpisao je zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji. Ruski premijer Dmitrij Medvedev objavio je na društvenoj mreži Facebook da je "SAD, zaoštrivši sankcije, objavio trgovinski rat Rusiji". Uvjeren je da mjere… »

Vladimir Kličko objavio kraj karijere

Al Jazeera 03.08.2017
Ukrajinac, koji je od 2006. do 2015. držao sve titule prvaka svijeta, okončao je karijeru sa 64 pobjede i pet poraza. Bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko objavio je danas kako se povlači iz ovog sporta, prenose… »

BiH: Požar na Dinari guta sve pred sobom

Al Jazeera 03.08.2017
Hrvatski kanaderi gasit će požar kod Ljubuškog, ali ne i na Dinari zbog miniranog terena. Hrvatska vlada je odobrila slanje dva kanadera i nekoliko pripadnika Oružanih snaga u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja pomoći u gašenju požara na području… »

Francuska zabranila zastupnicima zapošljavanje članova porodice

Al Jazeera 03.08.2017
Francuski parlament je zabranio zastupnicima i ministrima zapošljavanje članova uže porodice na mjesta njihovih pomoćnika. Francuski parlament je zabranio zastupnicima i ministrima zapošljavanje članova uže porodice na mjesta njihovih pomoćnika… »

Ron Paul: SAD srlja u nove ratove

Al Jazeera 03.08.2017
Ron Paul optužio predsjednika SAD-a Trumpa da je prevario glasače i pogazio predizborna obećanja. Nekadašnji američki kongresmen Ron Paul optužio je predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa da je prevario glasače i pogazio sva… »

SAD: Zabrana putovanja u S.Koreju stupa na snagu 1. septembra

Al Jazeera 03.08.2017
Ova odluka je uslijedila nakon što je 19. juna preminuo američki student Otto Warmbier. Zabrana putovanja državljana SAD-a u Sjevernu Koreju stupit će na snagu 1. septembra, a Amerikanci koji se trenutno nalaze u toj zemlji trebalo bi da je napuste do… »

Video: Avion prinudno sletio na plažu, dvoje mrtvih

Al Jazeera 03.08.2017
Na plaži u mjestu Caparica, približno 30 kilometara južno od glavnog grada Portugala, bilo je na stotine kupača. YouTube/Isabel Laurent Dvije osobe su poginule kada je mali avion prinudno sletio na prepunu plažu u blizini portugalske prijestolnice… »

Google će korisnike upozoravati na katastrofe i nesreće

Al Jazeera 03.08.2017
Novim sistemom uzbunjivanja, Google bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i druge nesreće. Google planira uvesti novi sistem uzbunjivanja kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize kojima… »

Juncker protiv brzog ulaska balkanskih država u EU

Al Jazeera 03.08.2017
Stabilnost sastava Evropske unije preduvjet je da Balkan ponovo ne zarati, kaže predsjednik EK-a. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je za Politico da nije za skori ulazak Zapadnog Balkana u Europsku uniju, ali da radi stabilnosti… »

Opozicija traži istragu o izbornim rezultatima u Venecueli

Al Jazeera 03.08.2017
Softverska kompanija tvrdi da je razlika između stvarnog učešća i objavljene brojke najmanje milion glasača. Opozicija će tražiti istragu o izbornim rezultatima u Venecueli nakon objave podataka o manipulaciji na izborima za Ustavotvornu… »