Izvor: BizLife arhiva vesti 03.08.2017

U celoj Srbiji danas i preko 40 stepeni: Šta znači kada je na snazi crveni meteoalarm?

BizLife 03.08.2017
Na teritoriji cele Srbije je na snazi crveni meteoalarm i upororenje RHMZ na veoma visoke temperature koje će ići i preko 40 stepeni. Od danas pa do kraja nedelje u celoj Srbiji je proglašen crveni meteoalarm, jer će u svim regionima biti mesta sa… »

Fudbaler otkupio sam sebe za 222 miliona evra

BizLife 03.08.2017
Foto: PSG Brazilski fudbaler Nejmar korak je bliže prelasku iz Barselone u Pari Sen Žermen, pošto je postao slobodan igrač, nakon što su njegovi predstavnici uplatili iznos od 222 miliona evra koliko iznosi otkupna klauzula. „Nejmarovi predstavnici… »

Holandski i nemački marketi povlače zagađena jaja

BizLife 03.08.2017
Foto: Pixabay Holandski i nemački supermarketi masovno sa svojih polica povlače hemijski zagađena jaja, uz milionski gubitak u evrima, naveli su holandski uzgajivači živine. Najveći lanac supermarketa u Holandiji Albert Hejin zaustavio je prodaju 14… »

Država zabranila političarima zapošljavanje porodice

BizLife 03.08.2017
Foto: Pixabay Francuski parlament je zabranio poslanicima i ministrima zapošljavanje članova uže porodice na mesta njihovih pomoćnika. Za zakon koji jača političku etiku, što je predsednik Emanuel Makron obećao u svojoj predizbornoj kampanji, u… »

Velika radnička pobeda nad državnom birokratijom

BizLife 03.08.2017
Foto: FAP Svi bivši radnici FAP koji su pokrenuli tužbe preko Udruženih sindikata Srbije Sloga, ostvarili su naplatu od dodatnih 100 evra po godini staža. U proseku to iznosi blizu 400.000 dinara po radniku, budući da je većina tih radnika provela i… »

Švajcarci „uplovljavaju“ u Boku

BizLife 03.08.2017
Foto: Pixabay Švajcarska kompanija Movenpick Hotels & Resorts zainteresovana je da od naredne sezone počne da posluje u Bokokotorskom zalivu, saopštio je njen izvršni direktor Olivier Chavy. On je rekao za Vijesti da je kompanija zainteresovana za… »

AXA Neživotno osiguranje i AXA Životno osiguranje i zvanično pripojene kompaniji Wiener Stӓdtische osiguranje

BizLife 03.08.2017
Krajem 2016. godine Vienna Insurance Group (VIG) postala je vlasnik kompanija AXA Životno osiguranje a.d.o. Beograd i AXA Neživotno osiguranje a.d.o. Beograd (AXA osiguranje). Kako u Srbiji VIG uspešno posluje kroz kompaniju Wiener Stӓdtische… »

Novi finansijski direktor na čelu Siemens-a Srbija

BizLife 03.08.2017
Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine. Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou – u Kini… »

MMR vakcinu tokom prošle godine nije primila petina dece

BizLife 03.08.2017
Foto: Pixabay Podaci Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pokazuju da je opao broj dece zaštićene MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja, piše „ RTV„. Prema tim podacima, tokom prošle godine u Srbiji je… »

Smene u energoprojektu? Većinski vlasnik tražio smenu generalnog direktora

BizLife 03.08.2017
Dobroslav Bojović, većinski vlasnik „Energoprojekt holdinga“, uputio je danas zahtev Nadzornom odboru te kompanije da, u najkraćem roku, smeni dosadašnjeg generalnog direktora kompanije Vladimir Milovanović, saznaju agencije a prenose… »