Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 03.08.2017

Istraživanje: Registrovana nezaposlenost nepovoljnija od one koju prikazuje zvanična statistika

Biznis i finansije 03.08.2017
Registrovana nezaposlenost u Srbiji je znatno nepovoljnija od one koju prikazuje zvanična statistika, a porastu stope zaposlenosti u 2016. godini doprinelo je pre svega zapošljavanje u neformalnom sektoru koji je u povećanju ukupnog broja zaposlenih… »

Poreske posledice letnjih popusta

Biznis i finansije 03.08.2017
Da li ste platili porez na gledanje poslednje sezone serije preko interneta? Ako niste, obavezno pročitajte ovaj tekst o mogućim posledicama. U letnjem periodu najčešće uspemo da damo sebi oduška i odvojimo vreme za sve one stvari koje u toku godine… »

Gde možete zameniti metalne evre u Srbiji?

Biznis i finansije 03.08.2017
Zbog čega se retko upotrebljava strani kovani novac u Srbiji i da li ga je moguće zameniti u menjačnicama i bankama, istražuje finansijski portal Kamatica. “Banke i ovlašćeni menjači mogu da primaju strani kovani novac od građana, ali nije… »

Pančevačka Škola karikature stvara umetnike i pomaže bolesnim drugarima

Biznis i finansije 03.08.2017
Letnju školu karikature u pančevačkom Gradskom parku pohađalo je tokom jula oko četrdesetoro dece, a čak nije bilo mesta za sve zainteresovane. Nekoliko učenika Škole karikature je već dobijalo i nagrade za svoje radove. „Cilj naše Škole je… »

Piraeus banka ostvarila profit i u drugom kvartalu 2017

Biznis i finansije 03.08.2017
Piraeus banka je uspešno završila i prvu polovinu 2017. godine ostvarivši profit u iznosu od 371 miliona dinara, što je pet puta bolji poslovni rezultat u odnosu na isti period u prethodnoj godini. Ukupni novi plasmani zabeležili su rast od preko 30… »