Izvor: Insajder arhiva vesti 03.08.2017

Potvrđena oslobađajuća presuda Draganu Šutanovcu

Insajder 03.08.2017
Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu po kojoj je Dragan Šutanovac oslobođen optužbi za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine ili davanje lažnih podataka o imovini i da nije imao nikakvu nameru da… »

Zagreb: Nije prekršen SPP, povećanje takse nije preterano

Insajder 03.08.2017
Hrvatska ne smatra da je povećanjem naknada za kontrolu uvoznog voća i povrća iz trećih zemalja prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, rekli su u Ministarstvu poljoprivrede Hrvatske za "Politiku". Kako navode u ministarstvu, ovde nije… »

Ministarstvo odbrane: Dva juče povređena radnika MB Namenska stabilno

Insajder 03.08.2017
Radnici koji su juče povređeni u fabrici Milan Blagojević Namenska “stabilnog su zdravstvenog stanja sa dobrim prognozama”, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Jedan radnik ima srednje teške opekotine i u narednim danima biće procenjeno da li će… »

MUP: Srbija ne plaća najam već samo gorivo i druge troškove za ruski helikopter

Insajder 03.08.2017
Vlada Srbije je odlukom o angažovanju ruskog helikoptera za vanredne situacije, koji je sinoć sleteo na niški aerodrom za troškove korišćenja izdvojila osam miliona dinara ili oko 67.000 evra iz budžetske rezerve. Iz odgovora MUP-a Insajderu može… »

Fabrika Milan Blagojević: Radnici povređeni u požaru imali zaštitnu opremu

Insajder 03.08.2017
Rukovodstvo i sindikat fabrike namenske industrije "Milan Blagojević" iz Lučana saopštili su danas da su radnici, povređeni u požaru koji je izbio 2. avgusta, imali odgovatrajuću zaštitnu opremu, ali da je stepen opekotina kod jednog radnika "veći… »

Ministri spoljnih poslova Rusije i SAD se dogovorili da razgovaraju

Insajder 03.08.2017
Ministri spoljnih poslova Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Reks Tilerson dogovorili su se danas telefonom da se ovog vikenda sastanu u Manili što će biti njihov prvi sastanak od uvođenja novih sankcija Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih… »

Crnogorska partija traži uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu

Insajder 03.08.2017
Predstavnici Crnogorske partije u Srbiji su danas zatražili od premijerke Srbije Ane Brnabić da se "posveti i založi" za ostvarivanje ustavnih prava crnogorske nacionalne manjine na korišćenje jezika u službenoj upotrebi. Crnogorska partija… »

Policija u Pragu privela dvojicu navijača Crvene zvezde

Insajder 03.08.2017
Češka policija intervenisala je protiv navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda kada su prolazeći od centra grada na stadion Sparte bacali petarde i dimne bombe, a dvojicu je privela, saopštila je večeras Češkom radiju portparol praške policije… »

Ponovo provokacije tokom izložbe o Vučićevoj vlasti

Insajder 03.08.2017
Uz provokacije nepoznatih mladića danas je u centru Novog Sada protekla izložba o vlasti koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koju je pod nazivom "Pet godina propadanja" priredio "Pokret za preokret". Na Trgu slobode i u… »

Napred i zvanično većinski vlasnik Energoprojekta

Insajder 03.08.2017
U Centralnom registru hartija od vrednosti uneti su novi udeli u vlasništvu najveće građevinske kompanija u Srbiji. Energoprojekt, u kojem je država do pre nekoliko dana bila najveći pojedinačni vlasnik, angažovan je proteklih godina na više… »