Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 03.08.2017

UPOZORENJE! U Srbiji na snazi crveni meteoalarm

Nova ekonomija 03.08.2017
Na teritoriji cele Srbije je na snazi crveni meteoalarm i upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Srbije na veoma visoke temperature koje će ići i preko 40 stepeni. Od danas pa do kraja nedelje u celoj Srbiji je proglašen crveni… »

Srbija je prva u svetu po indeksu performansi grinfild direktnih stranih investicija

Nova ekonomija 03.08.2017
Srbija je prva u svetu po indeksu performansi grinfild direktnih stranih investicija jer su regulatorna reforma, niska cena rada i pristup tržištu EU nadvladali inače razočaravajuće ekonomske performanse zemlje, objavio je danas Fajnenšel tajms… »

Junker: Nisam za to da zemlje Zapadnog Balkana uskoro uđu u EU

Nova ekonomija 03.08.2017
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker naveo da nije za to da zemlje Zapadnog Balkana što pre uđu u Evropsku uniju. Međutim, naglasio je da se zemljama na Balkanu ne sme oduzeti evropska perspektiva. U intervjuu za Politiko Junker je naveo da je… »

Bivši vlasnik Goše najavio da dolazi u Srbiju jer mu štrajk radnika ruši ugled

Nova ekonomija 03.08.2017
Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke ne odustaju od štrajka koji traje više od četiri meseca i čekaju da im državni vrh pomogne u rešavanju problema u toj fabrici, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan… »

Makron uveo zakon koji zabranjuje političarima da zapošljavaju članove svojih porodica

Nova ekonomija 03.08.2017
Francuski parlament je usvojio zakon o moralnosti političkog života, kojim se zabranjuje političarima da zapošljavaju članove svojih porodica, što je prvi veći zakonodavni poduhvat predsednika Emanuela Makrona. Zakon zabranjuje ministrima… »

Pokret slobodnih građana traži smenu Aleksandra Vulina

Nova ekonomija 03.08.2017
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog dve nesreće u fabrici Milan Blagojević u Lučanima, u kojima su dva radnika preminula, a dvojica povređena. Smena Vulina je zatražena od predsednice Vlade Ane… »

Nezaposlenost u Srbiji znatno veća od one koja se zvanično prikazuje

Nova ekonomija 03.08.2017
Registrovana nezaposlenost u Srbiji je znatno nepovoljnija od one koju prikazuje zvanična statistika, a porastu stope zaposlenosti u 2016. godini doprinelo je pre svega zapošljavanje u neformalnom sektoru koji je u povećanju ukupnog broja zaposlenih… »

BIA prodaje stara službena vozila za 600 evra

Nova ekonomija 03.08.2017
Bezbednosno informativna agencija oglasila je prodaju 45 rashodovanih motornih vozila, po početnoj prodajnoj ceni od 3.214.817 dinara, bez obračunatog poreza. Rashodovana motorna vozila prodaju se po principu "viđeno-kupljeno”, bez prava na naknadne… »

Sloga: Radnici FAP-a tužbama naplatili po 400.000 dinara

Nova ekonomija 03.08.2017
Svi bivši radnici pribojskog FAP-a koji su pokrenuli tužbe preko Udruženih sindikata Srbije Sloga ostvarili su naplatu od dodatnih 100 evra po godini staža, što je u proseku blizu 400.000 dinara po radniku, budući da je većina tih radnika provela i… »

Beograd neće dobiti metro ni u narednih deset godina

Nova ekonomija 03.08.2017
Prva trasa metroa u Beogradu, i to nekompletna, koja bi povezala Makiško polje i Pančevački most, mogla bi da bude u funkciji 2027. godine. Njen završetak do Mirijeva i druga linija od Ustaničke do Zemuna - 2033. Ovo stoji u nedavno predstavljenom… »