Izvor: RTS arhiva vesti 03.08.2017

Crveni meteoalarm do kraja nedelje, opštine u pripravnosti

RTS 03.08.2017
Na teritoriji cele Srbije je na snazi crveni meteoalarm i upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature koje će ići i preko 40 stepeni. Nema najava o proglašenju vanredne situacije, ali su opštine u stanju… »

Požari kod Kladova pod kontrolom

RTS 03.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike 98. vazduhoplovne brigade iz Niša koji su, na zahtev Sektora za vanredne situacije MUP-a, od juče angažovani na gašenju šumskih i poljskih požara u mestima oko Kladova. Zahvaljujući ljudima iz… »

Srbija prva u svetu po grinfild direktnim stranim investicijama

RTS 03.08.2017
Srbija je prva u svetu po indeksu performansi grinfild direktnih stranih investicija zahvaljujući regulatornim reformama, niskoj ceni rada i pristupu tržištu EU. Ulagačima iz inostranstva Srbija je bila privlačna jer je, pored ostalog, skraćeno… »

Stoltenberg: Odnosi NATO-a sa Rusijom u najtežoj fazi

RTS 03.08.2017
Generalni sektretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su se odnosi između Alijanse i Rusije veoma pogoršali i da su sada u najtežoj fazi od perioda Hladnog rata. "Mislim da je ispravno reći da je odnos NATO-a sa Rusijom u najtežoj fazi u kakvoj… »

Ministarstvo odbrane: Povređeni radnici "Namenske" stabilno

RTS 03.08.2017
Radnici fabrike "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima Z. B. (40) i M. K. (30), povređeni u sredu u tehnološkom požaru u pogonu za proizvodnju raketnog goriva, stabilnog su zdravstvenog stanja sa dobrim prognozama, saopštilo je Ministarstvo odbrane… »

DS: Šutanovcu potvrđena oslobađajuća presuda

RTS 03.08.2017
Demokratska stranka je saopštila da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu po kojoj je predsednik te stranke Dragan Šutanovac oslobođen optužbi za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine ili davanje lažnih… »

Junker: Stabilnost EU je preduslov da Balkan ne bude u ratu

RTS 03.08.2017
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da nije za to da se zemlje Zapadnog Balkana uskoro pridruže Evropskoj uniji, ali je istovremeno upozorio da ukoliko budu lišene evropske perspektive, "ponovo ćemo doživeti ono što smo doživeli… »

Odalović za Rojters: Bilateralno rešenje sa Hrvatskom najpožželjnije

RTS 03.08.2017
Srbija smatra da bi najbolje bilo da se nađe bilateralno rešenje sa Hrvatskom povodom spora u vezi sa povećanjem uvoznih naknada za preko 2.000 odsto na voće i povrće, izjavio je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko… »

Požar na Dinari se širi, minska polja otežavaju gašenje

RTS 03.08.2017
Vatra koja je na bosanskohercegovačku stranu Dinare prešla iz Hrvatske već 12 dana guta sve pred osobom. Hrvatski kanaderi koji su pozvani u pomoć ne mogu da ga gase jer se radi o miniranom terenu, javlja "Hina". Hercegbosanska županija u Livnu… »

Knežević pozvao vlasnika "Goše" da zajedno traže rešenje

RTS 03.08.2017
Ministar privrede Goran Knežević uputio je poziv za što hitniji sastanak Elefteriju Kiriakou kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji u fabrici šinskih vozila "Goša". Elefterija Kiriako je, prema podacima iz APR-a, direktor firme "Lisnart Holdings… »