Izvor: Sandžak press arhiva vesti 03.08.2017

Siromašan svaki četvrti građanin Srbije

Sandžak press 03.08.2017
Iako statistička pokazuje da je stopa siromaštva u Srbiji među najvećim u Evropi, u Vladi različito razmišljaju o potrebi izrade socijalnih karti kojima bi detektovali i pomogli najugroženije slojeve društva. Na pitanje da li država planira… »

Plivačima Novog Pazara 11 medalja u Jagodini

Sandžak press 03.08.2017
, Članovi Plivačkog kluba Novi Pazar osvojili su 11 medalja, od toga po tri zlatne i srebrne, te pet bronzanih, na Memorijalu Miroslava Kneževića Geze u Jagodini, čime su u konkurenciji 20 klubova zauzeli osmo mjesto u ukupnom plasmanu. Najsjajnijim… »

Novi Pazar: Crnogorski državljanin pretio bivšoj supruzi i maloletnom sinu

Sandžak press 03.08.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su danas u Novom Pazaru državljanina Crne Gore E.Š. (37), osumnjičenog da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici. Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osumnjičeni se tereti da je pretio… »

Počinje gradnja novog objekta u Centru za azil u Tutinu

Sandžak press 03.08.2017
U Tutinu će danas početi izgradnja novog objekta za smještaj migranata i tražilaca azila u okviru Centra za azil u tom gradu, najavljeno je iz Komesarijata za izbjeglice i migracije. Novi objekat, namijenjen za smještaj migranata, izbjeglica i… »

ČEKAJU POVOLJAN TRENUTAK – Kijamet koalicija ne odustaje od rušenja Islamskog fakulteta!

Sandžak press 03.08.2017
Kako nas obavještava izvor iz SDP-a, u toku su završne pripreme za realizaciju obećanja koje je više puta ponavljao vječiti ministar Ljajić uz podršku partnera „kijamet koalicije“ iz SDA Sandžaka, a tiče se rušenja dijela objekta Fakulteta… »

Čavka: RS svake godine izgubi 20 hiljada stanovnika

Sandžak press 03.08.2017
Zastupnik Koalicije “Domovina“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka upozorio je danas da ovaj entitet ima svake godine 20.000 manje stanovnika, a da će u septembru prvi razred osnovne škole upisati svega 9.500 učenika. Čavka u… »

Vučić: Dobri odnosi Srba i Bošnjaka ključni za mir u regionu

Sandžak press 03.08.2017
Vučić i Ivanić razgovarali su danas o situaciji u regionu, političkim i ekonomskim odnosima Srbije i BiH. Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, danas je boravio u službenoj posjeti Beogradu gdje se sastao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom… »

Obilježavanje 24. godišnjice zločina nad logorašima općine Stolac

Sandžak press 03.08.2017
Savez logoraša u Bosni i Hercegovini i Udruženje logoraša općine Stolac obilježit će danas 24. godišnjicu zločina nad logorašima ove općine. Projekcija četvrtog dokumentarnog filma “Djeca iza žice” bit će održana na platou Stare tepe u… »

Konaković: Ovo što smo mi uradili u proteklih 15 godina niko nije smio pokrenuti

Sandžak press 03.08.2017
Posljednje odluke Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s Univerzitetom u Sarajevu, Vodovodom i kanalizacijom i GRAS-om izazvale su burne reakcije u javnosti. Najčešće prozivan u javnosti je kantonalni premijer Elmedin Konaković, kojeg optužuju za loše… »

Vandalski napadi na dvije džamije u centru Prištine

Sandžak press 03.08.2017
Dvije džamije u centru Prištine bile su mete vandalskih napada, a riječ je o džamijama koje je renovirala Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu Agency (AA). Islamska zajednica Kosova saopćila je da su… »