Balkan arhiva vesti 05.08.2017

Grabar Kitarović: Ne veselimo se bilo čijoj tuzi

RTS 05.08.2017
U Kninu se održava centralna manifestacija obeležavanja hrvatskog Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i 22. godišnjice vojno-policijske akcije hrvatskih snaga "Oluja", tokom koje je iz tadašnje Republike Srpske Krajine proterano oko… »

Hrvatska pred novom međunarodnom arbitražom, ovog puta sa BiH?

Večernje novosti 05.08.2017
Spor oko gradnje Pelješkog mosta između Bosne i Hercegovine i Hrvatske ponovo će biti otvoren pri čemu je moguća i međunarodna arbitraža poput one u slučaju morske granice u Savudrijskoj uvali sa Slovenijom. Spor oko gradnje Pelješkog mosta… »

Avaz: Bakirova pratnja divljala na putu ka Sarajevu

B92 05.08.2017
Desetine vozača koji su u petak posetili obeležavanje odbrane BiH na Igmanu, ostali su iznenađeni u putu ka Sarajevu i to zbog Bakira Izetbegovića. Kako je preneo portal Dnevnog avaza, dok su se svi u kilometarskoj koloni pržili na suncu, pratnja i… »

"Niti će Bosna skoro u NATO, niti će se menjati Dejtonski sporazum"

Vesti online 05.08.2017
Mladen Ivanić, član predsedništva BiH, ne veruje da će Bosna i Hercegovina uskoro ući u NATO, niti da će biti promena Dejtonskog sporazuma, a geopolitičke poruke i nagoveštaje da budući procesi u regionu idu u tom pravcu smatra političkim… »

Dodik o borbi protiv neprijatelja Srpske nacije: Od Slovenije do Makedonije, Srbi imaju jedan zajednički cilj!

Pravda 05.08.2017
Srbi imaju pravo na projekat nacionalnog ujedinjenja, koji je potpuno opravdan, logičan i fer u političkom smislu, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. - Srbi moraju da se okupe oko naše sada dve države i da postanemo jedno u… »

"Srbi su znali za "Oluju", dobio sam priznanje u Hagu"

Vesti online 05.08.2017
Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, kojeg je u aprilu 2011. Haški tribunal prvo osudio na 18 godina zatvora zbog zločina nad srpskim stanovništvom u "Oluji" a zatim 2012. oslobodio, ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se… »

Nema privođenja za ustaški pozdrav u Slunju: Masa pred Tompsonov koncert skandirala Za dom spremni!

Kurir 05.08.2017
U Slunju se uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona okupilo oko 10 hiljada ljudi, kako primećuju hrvatski mediji, daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozdrava. Pre… »

Knin, 22 godine kasnije: "Samo nemojte izazivati, neće vam niko dirati auto na tom srpskom parkingu"

Pravda 05.08.2017
Mladi iz Knina nisu previše zainteresovani za zapaljive političke govore i retoriku koja se, kao i svake godine u vreme kada se obeležava godišnjica "Oluje", može čuti u medijima. Naprotiv. Bez obzira na nacionalnost, mlade ljude najviše muči kako… »

Skandal uoči Tompsonovog koncerta! Nije prošlo bez "Za dom spremni!" (foto, video)

BK TV 05.08.2017
U Slunju, uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, ponovo nije moglo ni bez ustaškog pozdrava, navodi portal Index.hr. Šokantna tvrdnja! "Srbi znali da Hrvatska sprema Oluju!" U grad su već u popodnevnim satima došle… »

Srbi u Sarajevu govore tiho

Vesti online 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao vlasti u BiH pokušavaju da još više otežaju položaj Srba i naveo je da Srbi u Sarajevu govore tiho da su pripadnici srpskog naroda i da imaju strah. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio… »