Balkan arhiva vesti 05.08.2017

Kolinda zbog vrućine propustila misu

Alo 05.08.2017
Uz pokliče Hrvatska slavi zločinačku akciju "Oluja". Hrvatskoj predsednici bilo prevruće da prisustvuje svečanoj misi. Policija privela nekoliko osoba zbog ustaških pokliča! Tradicionalnom budnicom ulicama Knina, u tom gradu je danas održana… »

Moguća međunarodna arbitraža o Pelješkom mostu

Al Jazeera 05.08.2017
Spor BiH i Hrvatske o gradnji Pelješkog mosta mogao bi biti rješavan arbitražom, poput Piranskog zaljeva. Spor oko gradnje Pelješkog mosta ponovo će biti otvoren između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pri čemu je moguća i međunarodna arbitraža… »

Avaz: Bakirova pratnja divljala na putu ka Sarajevu

B92 05.08.2017
Desetine vozača koji su u petak posetili obeležavanje odbrane BiH na Igmanu, ostali su iznenađeni u putu ka Sarajevu i to zbog Bakira Izetbegovića. Kako je preneo portal Dnevnog avaza, dok su se svi u kilometarskoj koloni pržili na suncu, pratnja i… »

Ivanić: Neće BIH skoro u NATO

RTV 05.08.2017
SARAJEVO - Mladen Ivanić, član predsedništva BiH, ne veruje da će Bosna i Hercegovina uskoro ući u NATO, niti da će biti promena Dejtonskog sporazuma, a geopolitičke poruke i nagoveštaje da budući procesi u regionu idu u tom pravcu smatra… »

Dodik: Projekat srpskog nacionalnog ujedinjenja je opravdan, logičan i politički fer

Radio 021 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da srpska nacionalna zajednica u svim republikama bivše SFRJ, osim Srbije, ima gotovo "katastrofalnu poziciju", te poručio da Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom veku, imaju pravo na… »

"Srbi su znali za "Oluju", dobio sam priznanje u Hagu"

Vesti online 05.08.2017
Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, kojeg je u aprilu 2011. Haški tribunal prvo osudio na 18 godina zatvora zbog zločina nad srpskim stanovništvom u "Oluji" a zatim 2012. oslobodio, ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se… »

"Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu"

B92 05.08.2017
Slunj -- Hrvatski ministar Tomo Medved rekao je u Slunju na proslavi operacije "Oluja" da su u toj akciji "oslobodili sva okupirana područja". Međutim, kako kaže, tokom akcije je i "plaćena visoka cena - 352 života hrvatskih branitelja i civila"… »

"Deca Oluje" žele Knin bez mržnje i politike

BK TV 05.08.2017
Rođeni su posle 1995. i drugačije gledaju na rat. Hrvatski portal 100posto.hr donosi priču o mladima Kninjanima, generaciji rođenoj 1995. godine, koje je nazvao "decom oluje", a koji su se izjasnili da žele grad bez mržnje i politike i da preziru… »

Proslava "Oluje" u Slunju uz ustaški pozdrav

RTS 05.08.2017
Marko Perković Tompson i na večerašnjoj proslavi u Slunju započeo je nastup pozdravom "Za dom spremni" uz odobravanje publike. Hrvatski pevač Perković, kome je u nizu evropskih zemalja zabranjen nastup zbog propagiranja fašizma, i večeras je… »

Srbi u Sarajevu govore tiho

Vesti online 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao vlasti u BiH pokušavaju da još više otežaju položaj Srba i naveo je da Srbi u Sarajevu govore tiho da su pripadnici srpskog naroda i da imaju strah. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio… »