Beograd arhiva vesti 05.08.2017

Pakao u prestonici Premašen očekivani maksimum temperature za Beograd

Večernje novosti 05.08.2017
Temperatura u Beogradu je trenutno 39,01 stepen Celzijusa, što je za 0,1 stepen više od današnje prognozirane maksimalne temperature za glavni grad. BEOGRAD - Temperatura u Beogradu je trenutno 39,01 stepen Celzijusa, što je za 0,1 stepen više od… »

Upozorenje "vodovoda": Preti nestašica vode! Vanredne kontrole i kazne za nesavesne potrošače

Večernje novosti 05.08.2017
Sistem vodosnabdevanja u Beogradu i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan, saopstili su iz preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", ali i pozvali građane prigradskih naselja na racionalno ponašanje. Sistem vodosnabdevanja u… »

Polovni udžbenici duplo jeftiniji, roditelji zasad samo "merkaju"

Dnevnik 05.08.2017
BEOGRAD: Do početka školske godine ostalo je manje od mesec dana, a osim u knjižarama počela je prodaja polovnih udžbenika i na ulicama, preko interneta, ali je interesovanje roditelja još uvek malo. Na tezgama na Trgu Nikole Pašića prodavci… »

Tri udesa u Beogradu bez težih posledica

Studio B 05.08.2017
U Beogradu su se protekle noći dogodila tri saobraćajna udesa bez težih posledica, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Na kružnom putu kod Bubanj potoka sinoć oko 19.00 prevrnuo se kamion, a vozač je zbrinut na mestu udesa. Dva muškarca i žena… »

Nove cevi u Boleču obojile vodu

Večernje novosti 05.08.2017
Osim glavnog, Beograđane vodom snabdevaju i lokalni vodovodi koji imaju velike probleme. Tokom protoka dolazi do zamućenja. OD tri preduzeća koja brinu o vodovodima na periferiji, dva se bore sa problemima, a jedno ih rešava usput. Lazarevačko… »

Prvi objekat u decembru, ceo kompleks 2019.

Politika 05.08.2017
U aneksu – prvencu biće šalter sala, službene prostorije, kancelarije, mokri čvorovi... – To će biti „Lastino” polazište dok ne bude izgrađeno zdanje glavne autobuske stanice. Prvi objekat godinama najavljivane moderne autobuske stanice u… »

Počele “Dečije letnje igre“ u Topčiderskom parku

Studio B 05.08.2017
Gradska opština Savski Venac i Turistička organizacija ove opštine tokom avgusta prvi put organizuju manifestaciju “Dečije letnje igre“ u Topčiderskom parku.Tako će naši najmladji sugradjani imati priliku da uživaju u raznovrsnim aktivnostima… »

Klackanje i kuvanje na +40 stepeni: Ovako izgledaju autobusi koji voze ka Barajevu

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Meštani prigradske opštine Barajevo već duže vreme imaju problema sa autobusima SP "Lasta", učestalim kvarovima i kašnjenjem dnevnih polazaka. Stara i dotrajala vozila koja se često kvare, a nekada znaju i da se zapale, postali su njihova… »

Studio B sa radnicima gradskih komunalnih preduzeca na plus 40

Studio B 05.08.2017
Odnošenje smeća, uredjivanje zelenih površina i izgradnja teretana na otvorenom samo su neke od aktivnosti radnika komunalnih preduzeća i tokom najvrelijih dana. Naviknuti na rad u različitim vremenskim uslovima, priznaju da je funkcionisanje u dve… »

Kako žive samohrani očevi u Srbiji: "Pre svega sam tata, a u slobodno vreme odlazim na posao"

Blic 05.08.2017
Ne ignorišemo činjenicu da ne živimo u kompletnoj porodici, ali dobro se snalazimo. Najponosniji sam na to što za klince iz kraja nisam čika Zoki, već uvek Jelenin tata, kaže Zoran Mitrović, taksista iz Obrenovca. Prva asocijacija na samohrane… »