Ekonomija arhiva vesti 05.08.2017

Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši ssp

Večernje novosti 05.08.2017
Prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika u Briselu, ne postoji niko u Briselu ko smatra da odluka Hrvatske da uvede dodatne mere na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije nije kršenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju… »

Srbija odgovorila na mere Hrvatske: Ovo će Hrvati itekako osetiti!

Pravda 05.08.2017
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija, povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu, sprovodi svoje mere u cilju zaštite države. "Dok ne promene svoju odluku o uvećanim nametima za srpsko voće i povrće, nema razgovora. Mi… »

Grčić: Proizvodnja struje stabilna, građani da ne brinu

Dnevnik 05.08.2017
LAZAREVAC: Direktor EPS-a Milorad Grčić izjavio je da je proizvodnja električne energije potpuno stabilna i da građani ne treba da brinu. Nedostatak hidro energije nadoknađujemo iz termo sektora. Termo radi na ugalj i zbog toga dajemo akcenat na… »

Đurić: Obnova Srbije počinje sa jugoistoka

RTV 05.08.2017
SVRLJIG - Jugoistok Srbije je mesto odakle počinje gradnja i obnova Srbije posle decenija propadanja, i zbog toga vlada Srbije posebnu pažnju posvećuje baš tom delu naše zemlje, rekao je večeras direktor kancelarije za KiM i izaslanik predsednika… »

Srpska piva među najpopularnijima u EU

Gde investirati 05.08.2017
Na tržištu Evropske unije od uvoznih piva izvan bloka srpski brendovi su drugi najpopularniji, a jedino ispred su meksička piva, pokazuju podaci evropske službe za statistiku Evrostat. EU je prošle godine uvezla 46,9 miliona litara piva iz Srbije ili… »

U vreme berbe...

Dojče vele 05.08.2017
Odluka Hrvatske da poveća takse za uvozno voće i povrće sa 12 na 270 evra izazvala je burno negodovanje u regionu. Zvaničnici BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova sastaju se u ponedeljak u Sarajevu. Odluka Hrvatske da poveća takse za… »

Evro stagnira, 119,71

Vesti online 05.08.2017
Dinar će u ponedeljak, 7. avgusta zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,7181 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro danas košta 119,7070 dinara, što je najviša vrednost… »

OTP kupila Vojvođansku banku

Večernje novosti 05.08.2017
Mađarska banka postaje sedma po veličini. Cena transakcije je 125 miliona evra. OTP banka je kupila 100 odsto akcijskog kapitala Vojvođanske banke i NBG lizinga za 125 miliona evra. Ovim preuzimanjem, OTP će postati sedma po veličini banka u Srbiji… »

Evo kako možete razmeniti strani kovani novac u Srbiji

Nova ekonomija 05.08.2017
Zbog čega se retko upotrebljava strani kovani novac u Srbiji i da li ga je moguće zameniti u menjačnicama i bankama istražuje finansijski portal Kamatica. "Banke i ovlašćeni menjači mogu da primaju strani kovani novac od građana, ali nije… »

Rudari rade punom parom, stabilno snabdevanje strujom

RTS 05.08.2017
I u ekstremnim uslovima tropskih vrućina, energetska situacija u Srbiji je stabilna i struje ima dovoljno, to poručuju i resorni ministar i direktor EPS-a Aleksandar Antić i Milorad Grčić. Obišli su kolubarske rudare koji su, i u teškim uslovima za… »