Izvor: B92/Politika arhiva vesti 05.08.2017

Predsednik Irana položio zakletvu

B92 05.08.2017
Teheran -- Predsednik Irana Hasan Rohani položio je zakletvu za svoj drugi mandat na otvorenoj sednici parlamenta. Rohani je rekao u obraćanju poslanicima i stranim zvaničnicima na svečanoj inauguraciji da će Iran nastaviti "put koegzistencije i… »

"Sve ćemo učiniti da sprečimo članstvo Kosova u Interpolu"

B92 05.08.2017
Srbija će učiniti sve da spreči članstvo Kosova u Interpolu, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On ističe da iza zahteva Prištine za prijem u tu međunarodnu organizaciju stoje separatistički ciljevi i želja da se potvrdi… »

"To je ustaški režim koji ne možete da razumete"

B92 05.08.2017
Srbija će nastaviti da vodi politiku mira, ali često nema sagovornika sa druge strane, rekao je ministar odbrane Aleksanadr Vulin. On je naveo da ne može da razume hrvatsku vladu koja kaže da je "Oluja" bila najveća i najznačajnija akcija u… »

Požarevac: Policajci izvukli traktoristu iz reke

B92 05.08.2017
Saobraćajni policajci stanice u Malom Crniću, spasli su 60-godišnjeg muškarca koji je traktorom upao u reku Vitovnicu, objavilo je glasilo policije. Bratislav Milenković i Saša Marković došli su na mesto događaja odmah po prijavi da je u… »

"Neće domaćica u 45. da ostavi kutlaču i ide u vojsku"

B92 05.08.2017
Beograd -- Obuka prve pomoći i civilne zaštite ponovo bi od sledeće godine mogla da postane obavezna za sve građane bez obzira na pol. Ministarstvo odbrane do kraja godine doneće strategiju odbrane na osnovu koje će se konkretno znati da li će i na… »

Pašalić: Menjati zakon, veća nezavisnost za ombudsmana

B92 05.08.2017
Beograd -- Zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je pre dve nedelje stupio na tu funkciju ocenio je da je potrebno izmeniti zakon o instituciji na čijem se čelu nalazi. On je za izdanje "Politike" od nedelje rekao da sve promene u zakonu treba da… »