Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 05.08.2017

U Francuskoj rođene pande-blizanci, kuma Bridžit Makron

B92 05.08.2017
U Zoološkom vrtu u Bovalu, u središnjoj Francuskoj, protekle noći na svet su došle pande-blizanci, ali jedna nije preživela, javljaju francuski mediji i navode da će kuma novorođene pande biti supruga francuskog predsednika Brižit Makron, zajedno… »

Pica koja ne goji: Sedam načina da smanjite kalorije

B92 05.08.2017
Kuvar Paskal Kozolino, autor knjige "The Pizza Diet, Eat This, Not That!", otkriva najzdraviji način za smanjivanje kalorija jednog od omiljenih jela u svetu, bez 'žrtvovanja' njegovog ukusa. 1. Napravite što tanju koru. Osim što je krcato kalorijama… »

Naučnici pronašli najstarije poznate objekte u univerzumu?

B92 05.08.2017
Grupa istraživača otkrila je porodicu tamnih primordijalnih asteroida koji bi mogli da budu najstariji ikad pronađeni objekti u univerzumu, prenosi news.com.au. “U unutrašnjem delu Glavnog asteroidnog pojasa pronađena je porodica od 108 tamnih… »

Kvalitetan san može zaštititi vaš mozak od ove bolesti

B92 05.08.2017
U slučaju da vas je još potrebno uveravati za raniji odlazak na odmor, nova istraživanja pokazuju kako kvalitetan san može zaštititi vaš mozak od demencije, prenosi portal Health. Istraživanje objavljeno u časopisu Neurology pokazalo je da odrasle… »

Kako da preživite nesnosne vrućine

B92 05.08.2017
Podrazumeva se da treba izbegavati boravak napolju, direktno izlaganje suncu i fizičke aktivnosti. Međutim, ukoliko ipak moramo da idemo napolje, prema mišljenjima stručnjaka, važno je obratiti pažnju na bitne činjenice. Važno je leći ranije… »

Ima leka: Kako se rešiti celulita?

B92 05.08.2017
Postoje žene koje stvarno nemaju celulita. Za to su samo delimično zaslužni geni, ostatak je već stvar zdravih navika. Evo bez čega je nezamislivo i početi priču o rešavanju problema celulita. 1. Kvalitetna hrana Svedoci smo da čak i mršave… »

Bolesnog francuskog buldoga odgajivači su odbacili zbog izgleda...

B92 05.08.2017
Mali štenac francuskog buldoga rođen je lošeg zdravstvenog stanja, zbog čega izgleda dosta drugačije od ostalih pasa iz svog legla. Uzgajivači su ga, zbog toga, odbacili, ali je on ipak završio u dobrim rukama. Ljudi koji su mu pružili dom… »