Izvor: BizLife arhiva vesti 05.08.2017

Uprkos odnosima: U Crnoj Gori najviše Rusa i Srba

BizLife 05.08.2017
Foto: Pixabay U Crnoj Gori trenutno boravi više od 190.000 turista, što je 10 odsto više nego prošle godine u istom periodu, podaci su Ministarstva turizma. U ministarstvu i Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) rekli su da su najbrojniji… »

Francuzi preteruju sa moralom

BizLife 05.08.2017
Piše: Milenko Vasović Da je On kojim slučajem predsednik Francuske, njegova supruga ne bi mogla da radi u Ministarstvu spoljnih poslova. Reč je o aktuelnom srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. On međutim u Srbiji nije usamljen, štaviše samo je… »

Srpski učenici boravili u međunarodnom kampu „Artek“

BizLife 05.08.2017
Foto: Promo Đaci dvojezičnih odeljenja iz Aleksinačke gimnazije i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, kao i učenici osnovnih škola iz Aleksinačkog okruga koji uče ruski jezik, boravili su tokom jula u kampu Međunarodnog dečjeg… »

Brankica Žilović Šoven, umetnica: Strast koje veze i tka

BizLife 05.08.2017
Foto: Privatna arhiva Jedna od onih koji kreiraju i stvaraju savremenu umetnost i koja je rezervisala mesto u svetu uspešnih rodom je sa Zlatibora. Već dugo je Parižanka, umetnica i ugledna profesorka čija strast veze, šije i tka i usmerava mlade… »

Moja životna filozofija: Minja Miletić

BizLife 05.08.2017
Foto: Printscreen Minja Miletić je voditeljka televizije „N1“, i za BIZLife magazin otkriva svoju „životnu filozofiju“. U današnje vreme kada su gotovo sve vrednosti „poremećene“, koje su to novinarske vrednosti i kodeks od kog Vi ne… »

E-commerce: osnova dobrog poslovanja

BizLife 05.08.2017
Foto: Pixabay Onlajn prodaja osvojila je svet dok strana tržišta beleže 50 posto kupovina putem interneta. Za razliku od Sjedinjenih američkih država u kojima se polovina kupovine odvija putem interneta, u Srbiji samo pet do deset posto snabdevanja… »

Nauka je dokazala: Ova tri tipa ljudi najviše varaju!

BizLife 05.08.2017
Foto: Youtube printscreen, Pixabay Najćešći razlog raskida i razvoda je nevernost. Za jednog od najprodavanijih autora Njujork tajmsa i „ljubavnog stratega“ Metjua Huseja, varanje je „kada prekoračite granicu koju ste postavili“. „Ne može… »

8 saveta za sreću Ričarda Brensona

BizLife 05.08.2017
Foto: Youtube/Printscreen „Ne postoji jednostavan recept ili skrivena tajna za postizanje uspeha. Međutim, nakon 65 godina koje sam proveo na Zemlji, naučio sam da postoji nekoliko načina razmišljanja i ponašanja koji vam mogu pomoći.“ Ričard… »

Vašington, ipak, razgovara o klimi

BizLife 05.08.2017
Foto: Beta/AP Sjedinjene Američke Države će ipak učestvovati u međunarodnim pregovorima o klimatskim promenama uprkos planiranom povlačenu iz Pariskog sporazuma o klimi, saopštio je Stejt department. „SAD će nastaviti da učestvuju u… »

Šteta od suše preko pola milijarde evra

BizLife 05.08.2017
Foto: Beta/Dragan Gojić Vremenske nepogode koje su zadesile Srbiju ovog leta prepolovile prinose ratarskih kultura. Suša je donela katastrofu među plodne oranice, a stručnjaci upozoravaju da je, prema trenutnim procenama, šteta na kukuruzu veća od… »