Izvor: Danas arhiva vesti 05.08.2017

Odbojkašice bez finala u Nanđingu

Danas 05.08.2017
Ženska reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Grand prija, pošto je sa 3:1 u setovima izgubila od Brazila. Srbija će se za treće mesto boriti sa poraženim iz duela Italije i domaćina Kine. Utakmica za treće mesto na završnom turniru… »

Mihajlović: Dijalog će pokazati jesmo li lavovi ili miševi

Danas 05.08.2017
Dijalog o Kosovu značajan je ne samo da bismo videli da li ćemo uspeti da se dogovorimo šta možemo i hoćemo od Kosova, već i da li je naša generacija političara sposobna da krene u rešavanje ovog problema, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije… »

Jadransko more 30 stepeni

Danas 05.08.2017
Toplotni talas zagrejao je Jadransko more, a najtoplije je duž najsevernijih obala Italije i severozapadne Istre, a centralni deo Jadrana, obala Barija, ekstremno je topao, s temperaturama mora od 29 do 30 stepeni Celzijusa. U nekim lagunama, Grado i… »

Ljajić: Protekcionizam Hrvatske

Danas 05.08.2017
Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije. On na osnovu neformalnih informacija Brisel smatra… »

Avion američke mornarice se srušio kod Australije

Danas 05.08.2017
Američki vojni avion srušio se kod istočne obale Australije i u toku je potraga i spasavanje marinaca. Neimenovani vojni zvaničnik SAD rekao je za "Foks njuz" da je da je spaseno 23 od 26 vojnika koji su bili u letelici, prenosi B92. Kako navode… »

Vulin: Naređenje vrhovnog komadanta biće izvršeno

Danas 05.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka, prisustvovao je proveri borbene spremnosti sistema za protivvazduhoplovna dejstva RViPVO Vojske Srbije, u kasarni… »

Đurić: Učinićemo sve da sprečimo ulazak Kosova u Interpol

Danas 05.08.2017
Srbija učiniti sve da spreči ulazak Kosova u Interpol, a takve pokušaje ocenio je kao separatizam, rekao je jutros Marko Đurić, direktor vladine Kancelarije za Kosovo. Đurić je za televiziju Pink ocenio da kroz članstvo u Interpolu Kosovo želi da… »

Parastos žrtvama Oluje

Danas 05.08.2017
U crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve (SPC) služen je danas parastor za Srbe postadale u akciji Oluja, od kada su prošle 22 godine "bola i tuge", kako je rekao episkop toplički Arsenije posle bogosluženja u crkvi Svetog Marka. Svim narodima… »

Knin: Sedmoro privedeno zbog "Za dom spremni"

Danas 05.08.2017
U centru Knina u kom se danas obeležava 22. godina "Oluje", policija ja privela grupu izgrednika koja je nekoliko puta uzvikivala ustaški pozdrav "Za dom spremni". Nešto pre 15 sati došla je grupa od sedam muškaraca u crnim košuljama i poklonivši… »

Deklaracija za opstanak srpske nacije

Danas 05.08.2017
Generalni sekretar u Kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je posle sastanka da će Srbija i Republika Srpska na jesen pripremiti deklaraciju o zajedničkom objedinjenom nacionalnom delovanju i definisanju nacionalnih minimuma i principa… »