Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 05.08.2017

Visoke temperature do četvrtka, danas i sutra do 42 stepena

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će danas i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42°C. Tople će biti i noći, u većini krajeva tropske, najniža temperatura iznad 20°C. Početkom naredne sedmice osveženje… »

Topola okupila slikare po 45. put

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Topola - U selu Lipovac kod Topole danas je svečano otvorena 45. slikarska kolonija u organizaciji Kulturnog centra Topola. Direktor Kulturnog centra Topola, Miroljub Marković, izjavio je za Glas zapadne Srbije da će slikari biti u selu nedelju dana, a… »

Burna sednica SPS u Gornjem Milanovcu: Careviću izglasano nepoverenje

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Gornji Milanovac - Na sinoćnjoj sednici OO SPS u Gornjem Milanovcu izglasano je nepoverenje predsedniku Opštinskog odbora Jovici Careviću. Kako stoji u zapisniku sednici je od 77 prisustvovalo 49 članova, a za glasanje o poverenju javnom prozivkom… »

Noćno kupanje na gradskim bazenima

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Čačak - Tropsko leto je u punoj svojoj snazi u našem gradu i celoj Srbiji. Dnevna temperatura je oko četrdesetog podeoka, ali su i noći veoma tople. Kao pravi spas od letnje žege i vrućine je noćno kupanje na gradskim bazenima. Odlukom rukovodstva… »

U toku prijave za Eko kamp

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Ivanjica - Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa Odredom izviđača Ratko Sofijanić već sedmu godinu zaredom organizuje Eko kamp. Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine na kome su prisustvovali izviđači i saradnici… »

Ministar Zoran Đorđević u poseti rudnicima povodom Dana rudara

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Gornji Milanovac, Rudnik - Povodom Dana rudara, 6. avgusta, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i državni sekretari u tom ministarstvu Nenad Nerić i Negovan Stanković, obići će sutra tri rudnika u Srbiji… »

Na ovogodišnjoj Koloniji "Zlakusa 2017" učestvuje 13 umetnika iz osam zemalja

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Užice - Tradicionalna Međunarodna kolonija umetničke keramike „Zlakusa 2017“, 22. po redu, održaće se od 8. do 18. avgusta, a kako su saopštili organizatori učešće je uzelo 13 umetnika iz osam zemalja. „Međunarodna kolonija umetničke… »

Rakija dobila svoj dom

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Prijepolje - Proizvodnja rakije u Polimskoj dolini vekovna je tradiciji, a odnedavno je "domaća" dobila i svoj dom u Prijepolju. Početkom avgusta, vrata posetiocima otvorio je "Degustacioni rakijski centar", čiji su izgradnju u naselju Ivanje u gradu… »

Brži internet i to u svim školskim učionicama u Srbiji

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Za 30 meseci sve škole u Srbiji biće povezane na Akademsku mrežu (AMRES), predviđeno je protokolom koji su potpisali ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Sve škole u Srbiji opremljene su… »

Vulin: Rešenje za požare u fabrikama namenske - automatizacija

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Dvojica povređenih radnika u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima se oporavljaju, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i navodi da je potpuna automatizacija u fabrikama namenske industrije jedino rešenje da se ne dešavaju požari. U fabrici… »