Izvor: Kurir arhiva vesti 05.08.2017

Godišnjica oluje u kninu: Stradanje Srba slave kao Dan pobede

Kurir 05.08.2017
Tradicionalnom budnicom ulicama Knina, u tom gradu je danas počela centralna manifestacija obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i 22. godišnjica vojno-policijske akcije hrvatskih snaga "Oluja", tokom koje je iz tadašnje… »

Gužve na Batrovcima i Horgošu, čeka se dva sata: U Hrvatsku i Mađarsku putujte preko manjih graničnih prelaza

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Auto moto savez Srbije saopštio je da putnička vozila danas na prelazima Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom čekaju oko dva sata da napuste Srbiju i apelovao na vozače da koriste manje prelaze. Na Horgošu, na ulazu u Srbiju… »

Pomen stradalim krajišnicima: Služen parastos žrtvama Oluje u crkvi Svetog Marka u Beogradu

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Pomen žrtvama hrvatske vojno-policijske oružane akcije "Oluja" 1995. godine služen je danas u crkvi Ssvetog Marka u Beogradu, u prisustvu velikog broja građana i Srba izbeglih iz Hrvatske. Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić… »

Pažnja! RHMZ izdao upozorenje: Oprez, sunce prži! Temperature do 42!

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na temperature do 42 stepena na teritoriji Srbije, koje važi do 10. avgusta. U Srbiji će u nedelju biti sunčano i veoma toplo, sa jutarnjim temperaturama od 15 do 26 stepeni a… »

Nesreća kod Australije: Srušio se američki vojni avion, poginula dva marinca

Kurir 05.08.2017
Višenamenska letelica američkih marinaca srušila se nedaleko od obale Australije pri čemu su poginula dva člana posade. Iz mornarice su saopštili da je u toku spasilačka operacija i da se nekoliko ljudi i dalje vode kao nestali. 31st Marine… »

Posle pisanja kurira: Biće povećanja plata u Vojsci Srbije

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti najavljenog povećanja plata u vojsci, ističući da "ko ne hrani svoji vojsku, hraniće tuđu", a da Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku. Vulin je, odgovarajući na pitanje… »

Đurić: Učinićemo sve da sprečimo ulazak Kosova u Interpol

Kurir 05.08.2017
BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da će Srbija učiniti sve da spreči ulazak Kosova u Interpol, a takve pokušaje ocenio je kao separatizam. On je ocenio da kroz članstvo u Interpolu Kosovo… »

Hrvatska pred novim međunarodnim sporom? Čim je završena arbitraža sa Slovenijom, stiže zahtev od ove države

Kurir 05.08.2017
Spor oko gradnje Pelješkog mosta između Bosne i Hercegovine i Hrvatske ponovo će biti otvoren pri čemu je moguća i međunarodna arbitraža poput one u slučaju morske granice u Savudrijskoj uvali sa Slovenijom, izjavio je danas predsednik Glavnog… »

Ima nade za zarobljene rudare: Uspostavljena komunikacija s jednim od devetorice pod ruševinama

Kurir 05.08.2017
Spasioci su uspostavili komunikaciju sa jednim od devet rudara koji su u petak ostali zarobljeni u poplavljenom rudniku dijamanata "Mir" u Jakutiji na istoku Sibira. U trenutku kada je u jamu rudnika prodrla voda iz kamenoloma, u rudniku se nalazio 151… »

Kimu se ovo neće svideti: Nove sankcije UN ga udaraju po džepu i to žestoko!

Kurir 05.08.2017
Savet bezbednosti UN jednoglasno je večeras usvojio rezoluciju koja predvidja nove i pooštrene sankcije Severnoj Koreji kojoj će biti uskraćena jedna milijarda dolara godišnjih prihoda. Nove sankcije u oblasti industrije gvožđa, uglja i ribolova… »